StoryEditorOCM
NogometTREĆA HL - JUG |

JADRANE MOJ, MOJ PLAVI, U OKU SI MOME BISER JEDINI Neporaženi Mario Oršulić: ‘Na Lapadu smo dokazali kakvu momčad imamo!‘

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2020. - 12:39
Skakao je čitavu utakmicu ispred klupe, grlo je potrošio ukazujući igračima što i kako napraviti da bude bolje, bilo je trenutaka kad se upustio i u raspravu sa četvrtim sucem, sa Zvonimirom Sinovčićem iz Novigrada. Zatim, uhvatio se za glavu kad je njegov Marko Musulin u 29. minuti izbio u svom kaznenom prostoru loptu rukom ispred Balda Cicijelja, te skrivio najstrožu kaznu, a želio je i sam minutu poslije utrčati u teren kad je njegov čuvar mreže Marko Čagalj zaustavio udarac s bijele točke najboljeg strijelca lige. Burno je proslavio oba pogotka svog sastava u nastavku, Luciana Lovrića u 61. te Abela Kalfića u drugoj minuti sudačke nadoknade, te na kraju i sam otišao do navijača, njih 15-ak koji su navratili do Dubrovnika, proslaviti novu, sedmu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, desetu u 2020. godini u kojoj nije izgubio niti jednu bitku za bodove!

image
Mario Oršulić, trener nogometaša Jadran Luka Ploče foto: Tonči Vlašić

image
Mario Oršulić, trener nogometaša Jadran Luka Ploče i četvrti sudac utakmice u Dubrovniku, Zvonimir Sinovčić iz Novigrada foto: Tonči Vlašić


- Mnogi ne znaju, ali nama je ovo, računajući ne samo službene utakmice, 29. utakmica bez poraza u 90 minuta igre. Ali, naravno, gledaju se one službene, najvažnije, za bodove, a tu smo ove godine bez poraza u trinaest utakmica. Deset pobjeda i tri remija smo ostvarili u njima. Dobili smo šest od sedam utakmica u gostima. Što reći nakon toga, pa ova momčad Jadrana, ovi igrači imaju karakter, a posjeduju kvalitetu. Počeli smo pripreme na vrijeme. Radili su baš dobro, i to je donijelo rezultat – 'zapjevao' je Mario Oršulić nakon pobjede usred Dubrovnika 2:0. Tu je njegov Jadran Luka Ploče zadnji put ostao praznih ruku. Bilo je to 30. studenog 2019. godine u zadnjem kolu prvog dijela sezone. Poraz 1:0 unatoč činjenici kako su imali dosta, dosta više prilika od GOŠK Dubrovnika 1919., ali tad nisu imali rješenje za Dalibora Kristića, vratara domaćih.

- Prvo, već u proljeće, kad smo dobili sve tri utakmice od čega dvije u gostima, i to u Biogradu i Blatu gdje se zna koliko je teško osvojiti bodove, bile su naznake kako smo se dobro složili tijekom zimskih priprema. Mi, znate, nemamo problema s mlađim igračima, trojicom koja moraju početi utakmicu, jer imamo kvalitetne mlađe igrače, koje ne mijenjamo poput većine drugih, već naši igraju cijelu utakmicu. Plus, imamo još mlađih igrača, koji dolaze, a kojima su stariji uzor, primjer po svemu i koji vuču jedni druge. Kad spominjete tu utakmicu, taj naš zadnji poraz, tad nisam bio trener, ali zna se dogoditi da jedan detalj odluči utakmicu, promijeni njezin tijek. To se dogodilo sad na Lapadu. Nama je obranjeni penal, koji je bio opravdano dosuđen za suparnika, donio krila. Ne mogu ne istaknuti kako smo u nastavku utakmice dobro trčali, a nemojte zaboraviti kako smo mi imali prije tri dana zahtjevnu utakmicu protiv Neretve u Metkoviću. Suparnik je s druge strane odmarao u srijedu jer nije imao zaostalih utakmica. Unatoč tome, naglašavam, trkački smo bili u Dubrovniku izvanredni drugo poluvrijeme.

image
Radost navijača Jadran Luka Ploče na tribinama lapadskog igrališta foto: Tonči Vlašić

image
Jadrane moj, moj plavi Jadrane moj, moj plavi, u oku si mome biser jedini – odjekivalo je Lapadom nakon trijumfa foto: Tonči Vlašić


Jadrane moj, moj plavi Jadrane moj, moj plavi, u oku si mome biser jedini – odjekivalo je Lapadom nakon trijumfa.

- Možda nam je baš ova utakmica u Dubrovniku bila najteža od ovih deset ove sezone. Protiv Uskoka smo izvukli bod u sudačkoj nadoknadi, ali smo po prikazanom trebali dobiti i tu utakmicu, dok smo u Dubrovniku bili bez četvorice standardnih igrača, pazite, četvorice standardnih igrača, i to pokazuje kakvu momčad ima Jadran.

Neka se zna kako je Mario Oršulić, bivši nogometaš, preuzeo klupu pločanskog sastava u siječnju ove godine, i to je naslijedio sina Marina, koji je upisavši akademiju HNS-a preselio u Zagreb, točnije, zauzeo tad mjesto tehničkog direktora Intera iz Zaprešića (sad je na Cipru). Dakle, Mario, je trener bez poraza!

- Učinit ćemo sve da produžimo taj naš lijepi niz. Ali, ne treba se time opterećivati. Ali, da je lijepo vidjeti tablicu, činjenicu da smo bez poraza, da imamo najbolji napad, i najbolju obranu lige, da smo već četiri pobjede ove sezone ostvarili u gostima... Ha, što ću vam reći. Presretan sam kao i svi u klubu, kao i navijači. Vidjeli ste kako su se radovali - rekao je Oršulić. 

image
Mario Oršulić, trener nogometaša Jadran Luka Ploče foto: Tonči Vlašić

image
Razvio se i šal Jadran Luka Ploče na tribinama igrališta u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić

image
Jadran Luka Ploče je bez poraza u 2020. godinu u prvenstvenim utakmicama foto: Tonči Vlašić

image
Radost igrača i navijača Jadran Luka Ploče nakon 2:0 pobjede u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić

image
Radost igrača i navijača Jadran Luka Ploče nakon 2:0 pobjede u Dubrovniku foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 00:35