StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI KUP |

HALO, VLAHO SKARAMUCA ‘Da, zvali su me iz GOŠK Dubrovnika 1919. i raspitivali se o BSK-u iz Bijelog Brda...‘

Piše Tonči Vlašić
25. kolovoza 2020. - 14:33
Kakav je BSK iz Bijelog Brda protiv koga igramo u pretkolu Hrvatskog kupa? - upitali su igrači GOŠK Dubrovnika 1919. svog dojučerašnjeg suigrača, 22-godšnjeg Vlaha Skaramucu, koji je prije samo 15-ak dana dijelio s njima dobro i zlo na lapadskom igralištu. Skaramuca, zadnji vezni, počeo je pripreme s dubrovačkim trećeligašem za novu sezonu u južnoj skupini te za završnicu Županijskog kupa. Dočekao preko noći poziv iz drugoligaša, Croatije iz Zmijavaca, kojeg je prihvatio jer nije želio propustiti priliku igrati u većem rangu. 

BSK je prije samo dva dana bio suparnik Croatije iz Zmijavaca u 2. kolu Druge hrvatske lige. Odnio je sva tri boda iz Zmijavaca. Slavio s 2:0.

- Da, zvali su me te se raspitivali o BSK-u, koji ima nekoliko dobrih igrača. Tu je iskusni zadnji vezni Matija Miškić. Zatim dobar im je napadać Marko Dabro, koji je protiv nas postigao oba pogotka, te 27-godišnji Ivan Aleksić, Osječanin, koji je za mlade reprezentacije Hrvatske upisao 50-ak nastupa i koji ima prvoligaškog iskustva. Njega znaju i na Lapadu jer je igrao prvi dio prošle sezone za GOŠK Dubrovnik 1919. – priča Skaramuca.

- Croatija u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igra i gdje, ide na pobjedu. Prije svega je okrenuta sebi, kako se nametnuti, napasti suparnika. BSK nas je u nedjelju iznenadio s dva centaršuta nakon kojih je postigao dva pogotka, dok smo mi imali posjed, dominirali, ali završnica naših napada nije bilia ni blizu tako dobra kao njihova te rezultatski nije bilo dobro – osvrnuo se na taj posljednji nastup Dubrovčanin, koji je, iako je u Zmijavce stigao doslovno pred početak prve utakmice nove sezone, već protiv Hrvatskog dragovoljca u 1. kolu (poraz 1:0) zaigrao u nastavku utakmice, a protiv BSK-a utakmicu počeo u prvih jedanaest.

- Vidi se razlika između Druge hrvatske lige i Treće hrvatske lige. Sve je na višem nivou. Ja sam oduševljen sa svim. Još samo da rezultati budu bolji. Jedva čekam iduću utakmicu, sad, kad će ona biti, to se u ovom trenutku ne zna.

Razlog? U Zmijavcima danas iščekuju rezultate testiranja nekoliko svojih igrača na koronavirus.

- Ako bude pozitivnih, morat ćemo u izolaciju, kao što je slučaj i s drugima klubovima, te neće biti treninga idućih dana, a ako sve bude u redu, već sutra smo na treningu.

I Croatija je, kao i GOŠK Dubrovnik 1919., pratila prijepodne 'ples kuglica' pretkola Kupa Hrvatske. Nju čeka 9. rujna gostovanje kod Segeste.

- Željeli smo, kao i svi, igrati kod kuće. Segesta je trećeligaš, član zapadne skupine. Poražena je na startu nove sezone kod Dugog Sela s 3:1. Znam samo te činjenice. Mi smo drugoligaši, i kao takvi favoriti. Očekujem kako ćemo se plasirati u šesnaestinu finala – rekao je Skaramuca, koji je bio strijelac prvog pogotka za GOŠK Dubrovnik 1919. u ovogodišnjem Županijskom kupu. Bilo je to protiv Konavljanina u Čilipima (pobjeda 3:0, igrao je potom i u četvrtfinalu protiv Croatije, pobjeda 1:0 na lapadskom travnjaku. Nakon toga, sredinom ožujka, prekinuta je sezona zbog korone, te je to bila njegova posljednja utakmica u dresu prve momčadi dubrovačkog kluba za koju je nastupio ukupno 56 puta i postigao 4 pogotka).
19. travanj 2024 00:56