StoryEditorOCM
NogometNAVIJAČKA FESTA |

HAJDUK DOBIO U PULI, TORCIDA SLAVILA U GOSPINOM POLJU Volim te Hajduče - pjevalo se od prve do zadnje minute!

Piše Tonči Vlašić
11. lipnja 2020. - 23:05
Dva sata prije početka utakmice u Puli napravili su đir autiima i motorima po Dubrovniku. Pjevali su, 'sjeli' na trube, vijorile su se zastave. Potom su se okupili na tribinama vanjskog košarkaškog igrališta pored Sportske dvorane u Gospinom polju. Njih nekoliko stotina ispunilo je čitavu tribinu. Prvi put u povijesti u Dubrovniku se organizirano gledao prijenos utakmice Hajduka.

- Uvijek smo išli na utakmice, a sad kad se ne može, i kad je utakmica u noćnom terminu, organizirali smo se i evo nas – istaknut će organizatori okupljanja, članovi dubrovačke podružnice Društva prijatelja Hajduka. Navijači su se 'naoružali' šalovima, došli su u Gospino polje u dresovima, majicama s obilježjima Hajduka. Naravno, bilo je i pirotehnike. Pjevali su od prve do zadnje minute utakmice u Puli. Bili su glasni kao kad su na sjeveru Poljuda ili s Hajdukom u gostima po Lijepoj našoj i izvan njenih granica. Neki kažu kako su bili još glasniji, a sve iz želje da ih 'Bili' čuju u Puli.

image
Volim te Hajdučeeeee!!! foto: Tonći Plazibat/HANZA Media

image
Istra 1961. - Hajduk 0:1 na velikom ekranu foto: Tonći Plazibat/HANZA Media

image
Hajduk pobijedio u Puli, a Torcida slavila u Gospinom polju foto: Tonći Plazibat/HANZA Media

image
Radost u Gospinom polju zbog pobjede Hajduka u Puli protiv Istre 1961. foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


U Gospinom polju su osvanuli neki transparenti (Torcida Gospari) i zastave (Torcida Dubrovnik), koji su godinama skupljali prašinu jer zbog svoje veličine više ne mogu na tribine, a koji su desetljećima krasili sjever Poljuda. I Torcida Mokošica je razvila svoje transparente, kao i Torcida Trpanj. Zid uz košarkaško igralište ukrasili su slike preminulih navijača 'Bilih', Cvijeta i Olivera Antunovića.

image
Navijači Hajduka ispunili su tribinu košarkaškog igrališta u Gospinom polju te pratili na velikom ekranu prijenos utakmice iz Pule foto: Tonći Plazibat/HANZA Media

image
Legendarna zastava Torcide Dubrovnik, koja je obišla pola Europe, te uspomena na Cvijeta Antunovića foto: Tonći Plazibat/HANZA Media

image
Oliver Antunović foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


Prva 'eksplozija' u Gospinom polju dogodila se u 6. minuti utakmice u Puli kad je Hajduk poveo protiv Istre 1961. pogotkom Mija Caktaša, skakali su i pljeskali i kad su se 'Bili' uspjeli obraniti sredinom prvog poluvremena, kad je Josip Posavec upisao dvije velike obrane... Naravno oduševljenje kad je završila utakmica pobjedom 1:0, kad je Hajduk trećom gostujućom pobjedom ove sezone napravio veliki korak prema drugom mjestu.

Navijači, mladi i stari, koji su došli u Gospino polje, donirali su novac na ulazu, te su se na taj način uključili u humanitarnu akciju, koju je pokrenula dubrovačka podružnica DPH. 

image
Radost u Gospinom polju zbog pobjede Hajduka u Puli protiv Istre 1961. foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


19. travanj 2024 13:31