StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Gusar dočekao suparnika u finalu centra, neće to biti branitelj naslova!

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2023. - 18:16

Petoligaš Gusar, član Prve županijske lige, doznao je suparnika u finalu Županijskog kupa Nogometnog centra Neretva. Bit će to Jadran Luka Ploče, lider jedinstvenog trećeg razreda, koji je na svom terenu pogotkom Nikole Čupića u 67. minuti svladao u polufinalu centra prošlogodišnjeg osvajača natjecanja i sudionika završnice Hrvatskog nogometnog kupa, Neretvu iz Metkovića.

Pločanski ‘plavi‘ nisu nastupili u najjačem sastavu. U odnosu na momčad, koja je u zadnjem prvenstvenom kolu prije tri dana ostvarila 6:2 pobjedu protiv Trnja, nedostajalo je prije svega prvi topnik lige, Nikola Marić, koji je ove sezone postigao 18 pogodaka, a tri protekle subote. Nije bilo ni Mirka Marića, koji je prvi pogodio protiv Trnja. Odlični vratar Leo Margan je bio na klupi, a njegovo mjesto među vratnicama zauzeo je Antonijo Katić. Utakmicu su počeli još Ivan Dulaj, David Martić, Ivan Abramović, Malek Amdouni, Patrik Bošnjak, Stipe Nikolac, Duje Žderić, Ante Glavina i Marin Romić. U nastavku, u 57. minuti, ušli su Ivan Raič i Leonardo Petrović, u 73. minuti Nikola Čepo, u 84. minuti Ivano Čepo, te Antonio Radonić, koji je zamijenio strijelca Nikolu Čupića.

image

Duje Žderić (Jadran LP)

Jakov Prkić/Cropix

Kao što su Mišo Krstičević i Darko Cvijanović puno mijenjali u odnosu na zadnju prvenstvenu utakmicu, isto je napravio i Goran Proleta, trener Neretve. Utakmicu je počeo samo s četvoricom iz startnih jedanaest koji su u subotu kod kuće dobili GOŠK iz Kaštel Gomilice u 20. kolu četvrtog razreda s 1:0 (Josip Šantić, strijelac tri boda vrijednog pogotka, te Ivan Vrankić, Domagoj Zovko i Josip Listar. Još su igrali Karlo Čović, Jakov Bubalo, Stipe Sesar, Fran Ćavar (od 62. Petar Mikulić), Ivan Raguž (od 46. Šime Galov), Leonardo Domgjonaj (od 62. Abel Kalfić), te Ivan Dolić (od 76. Branimir Vištica). Domagoja Zovka je u 83. minuti zamijenio Mario Zovko.

Ždrijebom će se odlučiti tko će bit domaćin finala. Pobjednik centra izborit će završnicu Županijskog kupa, naći se među četiri najbolja (četiri centra). Faraon iz Trpnja je prvi polufinalist završnice. Izborio je to županijski drugoligaš pobjedom u Nogometnom centru Pelješac. U Nogometnom centru Korčula – Lastovo finale se igra u srijedu, 22. ožujka, i to od 15 sati u Smokvici između Jadrana 1929. i Žrnova (Jadran 1929. je prošlogodišnji finalist), a u Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle prvi finalist je Slaven, a drugog ćemo doznati u srijedu, 22. ožujka, kad u Čilipima igraju Konavljanin i GOŠK Dubrovnik 1919. (15.30 sati).

18. travanj 2024 06:30