StoryEditorOCM
NogometDOMAGOJ TORBARINA |

EX. REPREZENTATIVAC, KOJI JE IGRAO SKUPA S VRSALJKOM, BROZOVIĆEM, NAPUSTIO DUBROVNIK ‘Bilo je baš svega...‘

Piše Tonči Vlašić
2. siječnja 2021. - 16:40
Domagoj Torbarina (GOŠK Dubrovnik 1919.) u polufinalu Županijskog kupa 2020. godine protiv BŠK Zmaj foto: Tonči Vlašić
Prvi nastup za dubrovački klub Domagoj Torbarina je imao u ožujku 2014. godine.

- U međuvremenu sam pola godine proveo u BŠK Zmaj, Baldo Cicijelj i ja, te smo se vratili nakon prvog dijela sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige. Potom smo na proljeće s GOŠK-om osvojili Prvu županijsku i bili uspješni u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige. Prošli kvalifikacije za veći rang uspješno protiv DOŠK-a, te se vratili među trećeligaše - prisjetio se Torbarina prije nekoliko mjeseci svojih godina provedenih na Lapadu u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

U dresu blatskih 'crvenih' pamti kup utakmicu protiv zaprešičkog Intera, a u dresu GOŠK-a kup utakmicu protiv europske Rijeke s Kekom na klupi.

- Izgubio sam, nažalost, obje. Protiv Intera smo dobili prvo poluvrijeme 1:0, ali od sedamdeset i neke primili za nepunih deset minuta tri gola... Na kraju 3:2 za Inter, a Rijeka je bila bolja s 3:0, ali oba puta je bio gušt igrat protiv prvoligaša, a pogotovo ta utakmica s Rijekom na Lapadu. To je po meni bila najjača Rijeka u zadnje vrijeme – dio je priče 29-godišnjeg Zadranina, koji je prije gotovo 21 godinu počeo trčati za loptom u rodnom gradu. Bio je do kraja juniorskog staža kapetan Zadra u svojoj generaciji.

- Imam čak jedan nastup za Zadar u Prvoj ligi, i to protiv Rijeke na Kantridi. Pamtim ga po pobjedi. Santini i Banović su tresli mrežu Rijeke za 2:0. Mene su nakon toga poslali na kaljenje u Raštane gdje sam bio pola sezone, nakon toga sezona u Gorici, koja je tad bila drugoligaš, te onda Primorac iz Biograda iz kojeg sam išao u Luxemburg, ali nisam mogao dobiti radnu dozvolu, te je to propalo. Potom put u Singapur, ali njih je dole zanimao samo napadač, a ja to nisam...

image
Domagoj Torbarina (GOŠK Dubrovnik 1919.) u listopadu 2020. na Lapadu protiv Maria Marovića, kapetana Sloge foto: Tonči VLašić


Domagoj je stoper, može igrati i lijevo, može i desno, i kao takav je bio mladi reprezentativac Hrvatske.

- Da, imam jedanaest nastupa za U18 i U19 reprezentaciju Hrvatske. Igrao sam skupa sa Šimom Vrsaljkom, te Marcelom Brozovićem... Dva puta smo između ostalih igrali protiv vršnjaka Njemačke, zatim protiv Belgije...

Noseći dres dubrovačkog kluba doživio je pobjeda i poraza.

- Bilo je baš svega, od puno borbe za ostanak... Kad se tih utakmica sjećam, najteže mi je bilo kad smo izgubili od Kamena te ispali iz Treće lige. Zatim, bilo je i velikih utakmica. Rijeku u kupu smo već spomenuli. Pamtim i naš niz od 13 utakmica bez poraza u Trećoj ligi, te borbu u tom trenutku za vrh...

image
Sudac Mario Jadrijević je morao 'gasiti vatru' - imali su Ante Mihaljević (Neretvanac) i Domagoj Torbarina (GOŠK Dubrovnik 1919.) jedan drugome puno toga za reći foto: Tonči Vlašić


Pamti se kako je protekle godine GOŠK Dubrovnik 1919. bio bez poraza više od 300 dana, kako je s njim Torbarina osvojio Županijski kup, te dogurao do osmine finala i ogleda protiv Slaven Belupa. Zadranin, koji je unatrag par sezona igrao za dubrovački klub kratko i s bratom Karlom, isticao je uoči početka ove sezone kako je najveća prednost GOŠK Dubrovnika 1919. što je sedam, osam skupa odigralo skupa gotovo dvjesto utakmica.

- Što se ono reče, 'cijeli život' igram s Dadom (Kristić), Antom (Ivanišević), Žilom (Toni), Šimom (Horvat), Baldom (Cicijelj), Brunom (Pralas), Ivom (Caput), sad se vratio i Domagoj Veraja. Plus nam je naš trener Milan Petrović. Svi, ne samo mi, već i naši suparnici, to ističu kako našu najveću prednost. Dodat ću kako smo mi odlična ekipa i izvan igrališta, veliki prijatelji.

Poželio je tada Torbarina borbu za vrh Treće lige – jug u sezoni 2020./21., razmišljao o Drugoj ligi, međutim, to se nije dogodilo unatoč dobrom startu, osvojenih sedam bodova u prva tri kola. Naime, nakon 15. kola GOŠK Dubrovnik 1919. je treći od dna, sa samo 15 bodova. Više nego duplo više ima lider, Jadran Luka Ploče (31 bod).

image
Domagoj Torbarina (GOŠK Dubrovnik 1919.) je uklizao te zaustavio napad Neretve foto: Tonči Vlašić


Nakon oproštaja od 2020., dogodio se oproštaj Torbarine od dresa GOŠK Dubrovnika 1919., te njegov povratak u rodni Zadar nakon gotovo sedam godina od prvog nastupa za dubrovački klub. Na službenoj stranici GOŠK Dubrovnika 1919. ističe se kako je u njegovom dresu imao 163 nastupa u službenim utakmicama u kojima je postigao šest pogodaka.

- Zahvaljujemo našem Domagoju na svemu učinjenom za naš Klub, te mu želimo puno sreće u nastavku karijere - stoji na facebook stranici GOŠK Dubrovnika 1919. 
25. travanj 2024 04:01