StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Đuro Trković je u petak proslavio 25. rođendan, uoči utakmice s Orebićem dobio rego za jubilej u ‘crvenom‘ dresu. U njegovoj registraciji piše samo jedno ime!

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2022. - 16:35

Tko će, ako neće gospar Luka Deranja. Zna sve brojke kluba s Grude legendarni Stajs, te ne može ni jedna ‘okrugla‘ proći, a da se on ne oglasi. Tako je bilo i ovaj put, te su odmah u Slavenu, kao i vazda kad je tako, uzeli novu majicu, na nju tiskali broj 100, to je ta okrugla brojka, a iznad ime slavljenika.

Đuro Trković je kapetan Slavena. U petak, 4. studenog, proslavio je 25. rođendan. Dva dana poslije evo ga na centru, uoči utakmice s Orebićem. Pričekao ga je tamo Nikša Miličić, dopredsjednik kluba. Regalo mu majicu. Slika za uspomenu. Kad je Đuro Trković  odigrao prvu utakmicu za prvu momčad?

- Sezona 2013./14., sa 16 godina – prisjetio se slavljenik.

U njegovoj registraciji stoji samo jedno ime: Slaven.

- Da, veliki nogomet samo Slaven.

Gnjile su mu drugi dom. Tu je počeo, odatle se ne miče. Unatrag tri sezone počastili su ga kapetanskom trakom. Što pamti u ovih svojih prvih sto za Slavena?

- Pamtim kad smo osvojili prvenstvo, pamtim tu sezonu jer sam na početku baš zaigrao za prvu momčad. Do tad bi tu i tamo ušao u igru, a tad igrao u kontinuitetu. Trener je bio Josip Papić. Do tad sam bio krilni napadač, vezni, a trener me je stavio na desnog beka. Pamtim svakako utakmicu protiv splitskog Hajduka za naš stoti rođendan, onaj sjajan ambijent na Gnjilama. Koji pogodak? Na Gnjilama protiv Konavljanina unatrag dvije sezone. Pogodio sa s 22,23 metra za vodstvo 1:0.

Konavljanin i Slaven su na vrhu Prve županijske lige nakon 7. kola.

- U Kominu smo odigrali odličnu utakmicu. Dobili uvjerljivo Gusara. Dobili smo šest od sedam utakmica, a moglo je bolje. Uglavnom, ta utakmica u Kominu je bila naša najbolja utakmica. 

Moglo je bolje odnosi se na poraz na startu sezone na Gnjilama od ONK Metković 2:1.

- Da, a nakon toga sve pobjede. Sad šesta u nizu. Domaća smo ekipa, gotovo svi s Grude. Trudimo se. Dobro radimo. Imamo rezultat, i kad je tako, odmah je lijepo – poručio je kapetan Slavena, koji je pobjedama zaključio prvih sto u ‘crvenom‘ dresu...

22. travanj 2024 12:43