StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Dumfries može sve sam protiv Amerikanaca, Messi - tisućita seniorska utakmica, stota kao kapetan Argentine, prva u kojoj je...

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2022. - 22:16

U svojoj tisućitoj seniorskoj utakmici i u svojoj stotoj utakmici u dresu Argentine kao kapetan Leo Messi je bio strijelac za 1:0 protiv Australije. Njemu je ovo povijesni pogodak. Nikad do sad nije pogađao u nokaut fazi Svjetskog prvenstva. Argentina je s 2:1 izbacila Australiju, koja je imala zadnju priliku, ali...

image

Lionel Messi u zagrljaju s Rodrigom De Paulom nakon pogotka

Franck Fife/Afp

Nizozemska i SAD su otvorili drugi, završni krug SP-a. Nizozemski bek Denzel Dumfries asistirao je za prva dva pogotka, vodstvo 2:0, a kad se Amerika približila, pet minuta nakon primljenog pogotka je pogodio za konačnih 3:1. 

image

Denzel Dumfries slavi pogodak za 3:1 protiv SAD-a

Jewel Samad/Afp
image

Nizozemska je u četvrtfinalu, SAD ide doma

Anne-christine Poujoulat/Afp

Nizozemska - Argentina u četvrtfinalu. Igraju u petak, 9. prosinca, od 20 sati.

Idemo dalje. U nedjelju prvo od 16 sati Francuska i Poljska, te od 20 sati Engleska i Senegal nakon čega ćemo dobiti drugi četvrtfinalni par. Nama je ponedjeljak, 5. prosinca, najzanimljiviji. ‘Vatreni‘ protiv Japana od 16 sati. Budemo li uspješni, s nestrpljenje ćemo pratiti kako će završiti ogled Brazila i Južne Koreje. Osmina finala završava u utorak, 6. prosinca: Maroko - Španjolska, te Portugal - Švicarska. 

Ako bi prošli Japan, pa boljeg iz ogleda Brazil - Južna Koreja, išli bi u polufinalu na pobjednika Nizozemska - Argentina. 

20. travanj 2024 11:34