StoryEditorOCM
NogometPRETKOLO |

DUBROVČANIN U ŠESNAESTINI FINALA Skaramuca poveo u Sisku 2:0, te morao iz igre, hoće li prolaz dalje izboriti i njegov matični klub?

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2020. - 18:52
Dubrovčanin Vlaho Skaramuca je s Croatijom iz Zmijavaca prošao pretkolo Hrvatskog kupa. Drugoligaš je u Sisku dobio sa 4:3 (3:0) Segestu, člana Treće hrvatske lige. Poveo je već u 4. minuti pogotkom Zvonimira Vukoje. Nakon toga je sjajan bio Tomislav Gudelj – tri njegova pogotka u nizu za 4:0 (16., 45. i 51. minuta). Potom se probudio domaćin: Ivica Alapić je u 58. minuti bio strijelac iz kaznenog udarca, zatim je i u 64. minuti zatresao mrežu gostiju, a to je na kraju uspio u 86. minuti i Sampson Wirekoh.

Skaramuca je počeo utakmicu, ali je iz igre morao u 25. minuti.

- Imao sam problem s gležnjom i prije utakmice. Dosta je otekao, te jednostavno nisam mogao više izdržat. Idem u Split na pregled kad se vratimo. Nadam se kako nije ozljeda teže prirode – rekao je Dubrovčanin u redovima drugoligaša iz Zmijavaca. 

- Dosta smo kvalitetniji od Segeste. To smo dokazali - kratko o utakmici.

Skaramuca je tako izborio prolaz dalje, a hoće li u šesnaestini finala Hrvatskog kupa igrati i njegovi dojučerašnji suigrači, nogometaši GOŠK Dubrovnika 1919., koje u srijedu, 9. rujna, od 16 sati na Lapadu, čeka ogled s BSK-om iz Bijelog Brda? U Dubrovniku isto kao u Sisku: bivši prvoligaš, a danas trećeligaš dočekuje drugoligaša.

GOŠK Dubrovnik 1919. ne zna za poraz od 23. studenog 2019. godine, više od devet mjeseci. Ukupno je od tad odigrao deset utakmica. Može li taj svoj niz uspjeha nastaviti i protiv BSK-a? Gosti su u novoj sezoni odigrali četiri prvenstvene utakmice, i to sve četiri u gostima. Poraz na startu od Dinama II u Zagrebu s 3:0, potom pobjeda protiv Croatije u Zmijavcima 2:0, a nakon toga remi u Splitu protiv Hajduka II 2:2, te kod Sesveta 1:1.

Nažalost, utakmica GOŠK Dubrovnik 1919. - BSK se igra bez gledatelja. 
25. travanj 2024 04:13