StoryEditorOCM
NogometTRIJUMF U DRUGOJ HNL

Dubrovčanin Karlo Sentić, ‘mali‘ iz Nogometne akademije Libertas, mladi reprezentativni vratar, slavi s Varaždinom povratak u Prvu HNL!

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2022. - 19:56
Zagreb, 050322. Kustosija, teren NK Kustosija. Odigrana je nogometna utakmica druge HNL 2021/2022 izmedju NK Kustosija i NK Varazdin. Na fotografiji: Karlo Sentic.Darko Tomas/Cropix

Evo novog uspjeha jednog 'Malog iz Grada' na nogometnim travnjacima. Dubrovčanin Karlo Sentić, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, koji se potom iskazao u mlađim uzrastima splitskog Hajduka u kojem je igrao za B momčad, bio njezin kapetan, te bio priključen prvoj momčadi, kojeg su 'Bili' prošlo ljeto posudili Varaždinu, sad slavi prvo mjesto u Drugoj HNL i plasman u najveći rang.  

Kolo prije kraja Varaždin je osigurao povratak u Prvu HNL. Dobio je kod kuće Dugopolje s 2:1, te ga drugoplasirani Rudeš, koji zaostaje četiri boda, više ne može stići. Varaždin se ekspresno vraća među najbolje. Samo je sezonu igrao u drugom razredu. 

Sentić je prvi vratar Varaždina. Jedanaest utakmica je bio čiste mreže, manje od jednog pogotka je primio u prosjeku ove sezone. Kakav je bio, dovoljno je spomenuti kako ga je u ožujku zvao Ognjen Vukojević, izbornik U20 reprezentacije Hrvatske, kako je bio prvi vratar te reprezentativne vrste Hrvatske, a kako je sad dobio i poziv izbornika mlade reprezentacije, U21, Igora Bišćana, za lipanjske kvalifikacije za EP.

Sentić, koji će 3. lipnja proslaviti 21. rođendan, slavi prvo mjesto u Drugoj HNL i povratak Varaždina u najveći rang. Jedan je najzaslužnijih za taj uspjeh!

24. travanj 2024 10:51