StoryEditorOCM
NogometSVETI DRES

Dubrovčanin Karlo Sentić, koji je s Varaždinom na korak do Prve HNL, dobio poziv Igora Bišćana, izbornika U21 reprezentacije Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2022. - 22:44

Dubrovčanin Karlo Sentić je s Varaždinom na korak do Prve lige. Šampanjac može otvoriti već u nedjelju, 22. svibnja, ako dobije kod kuće Dugopolje. Naime, dva kola prije kraja Druge HNL Varaždin ima četiri boda više od drugoplasiranog Rudeša...

Nedavno je nastupio u sve tri utakmice koliko je hrvatska U-20 reprezentacija odigrala na međunarodnom turniru Dubai Cup. Inače, debi za reprezentaciju imao je još 2018. godine u dresu U18 reprezentacije. Potom je četiri puta igrao za U19 reprezentaciju, te četiri puta za U20 reprezentaciju.

Danas se oglasio Igor Bišćan, izbornik mlade, U21 reprezentacije. Odaslao pozive za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP. Naši su gosti prvo Norveške (3. lipnja), a potom Estonije (8. lipnja). Pobjeda u prvoj utakmici osigurala bi prvo mjesto u skupini i plasman na EP.

image

Karlo Sentić na vratima Varaždina, lidera Druge HNL

Darko Tomas/Cropix

Sentić je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas. Potom je dobio poziv iz Hajduka. Branio za mlađe uzraste splitskih 'Bilih', poslije bio kapetan druge momčadi, te trenirao s prvom. Prošlo ljeto je posuđen Varaždinu u čijem dresu je jedanaest puta ove sezone sačuvao mrežu netaknutom. Ne čudi što ga je prije dva mjeseca zvao Ognjen Vukojević, izbornik U20 reprezentacije, a sad ga na popis, među tri pozvana vratara za akciju Norveška i Estonija, uvrstio Bišćan.

Na dan kad Hrvatska bude gost Norveške, Karlo slavi 21. rođendan.

20. travanj 2024 14:20