StoryEditorOCM
NogometDRUGO PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Dubrovčanin ide u Sloveniju s dva pogotka prednosti, a Orebićanin se iz Irske u Sloveniju vraća s 1:1

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2022. - 23:00

Sepsi OSK Dubrovčanina Adnana Aganovića slavio je s 3:1 kod kuće protiv ljubljanske Olimpije u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, rumunjski pobjednik kupa i osvajač superkupa nije realizirao drugi kazneni udarac (nije ni prvi, ali je nakon obrane vratara postigao pogodak), a na kraju je do trećeg pogotka u nizu (Olimpija je povela s 1:0 već u 4. minuti) stigao u sudačkoj nadoknadi, i to je Mateo Karamatić zatresao vlastitu mrežu.

- Zadovoljni smo s dva pogotka prednosti, ali sve je otvoreno, pogotovo jer smo momčad koja se ne zna braniti – javio se Aganović.

U akciji je bio i Orebićanin Matko Obradović, koji je s Murom odigrao 1:1 kod irskog St. Patricksa na Richmond Parku u Dublinu. Mura je povela u 28. minuti, domaćin je izjednačio u 60. minuti. Obradović je imao dvije lijepe obrane.

Uzvratne utakmice se igraju u Sloveniji 28. srpnja.

Nastupila su i dva naša predstavnika u drugom pretkolu, Osijek je kao gost slavio kod kazahstanskog Kyzylzhara 2:1, dok je Rijeka izgubila na Rujevici od švedskog Djurgardensa 2:1. U trećem pretkolu u natjecanje se uključuje splitski Hajduk, koji će igrati protiv boljeg iz ogleda između portugalske Vitórije SC i mađarske Puskás Akadémije. Viktorija SC u Mađarsku putuje s vodstvom 3:0.

22. travanj 2024 20:48