StoryEditorOCM
NogometLISTA STRIJELACA PRVE ŽUPANIJSKE LIGE

Do kad će se ljutiti Ivo Mostahinić, igrač Slavena?

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2021. - 17:47
Paulo Opušić, Ivo Mostahinić i Jurica Ivanković slave pogodak za 2:1 protiv Konavljanina u Čilipima u 7. kolu - Opušić je bio strijelac za 1:0, Mostahinić je pogađao za 2:1, te za 3:1, a za konačnih 4:1 Gojko KoraćTonči Vlašić

Bilten, lista strijelaca Prve županijske lige, lijepo piše kako vodi Paulo Opušić iz Slavena s 8 pogodaka, a kako su mu prvi pratitelji njegov suigrač Ivo Mostahinić, Vlaho Grbešić iz Croatije i Ivan Popović iz Gusara s po pet pogodaka. Međutim, prvi topnik lige je ukazao na pogrešku, te sam kaže: Ja sam postigao sedam, a Ivo Mostahinić šest. 

Gdje je greška? Mostahinić je bio dvostruki strijelac u 5:1 pobjedi u 6. kolu protiv Žrnova na Gnjilama, a u zapisnik utakmice je upisano kako je postigao jedan, dok je njegov drugi pogodak 'poklonjen' Paulu Opušiću, koji je po zapisniku bio trostruki strijelac, a ne dvostruki.

Ostat će upisano kako je kolo poslije, kad je opet bio dvostruki strijelac, pobjeda 4:1 na Šupjaci protiv Konavljanina, Mostahinić pred kraj utakmice, kad je izašao iz igre i išao prema svlačionici, doviknuo svojima: 'Nemojte da mi opet upišu jedan, a ne dva pogotka'. Netko je u tom trenutku predložio da se Opušić, koji je bio strijelac jednog (prvog) pogotka za Slaven protiv Konavljanina, ne upiše kao strijelac u zapisnik utakmice u Čilipima, već da Mostahinić bude trostruki strijelac.

Naravno, nije to rješenje, imali bi duplo više grešaka. Uglavnom, u cijeloj priči nije važno tko je kriv za pogrešku u zapisniku utakmice Slaven - Žrnovo 5:1, je li zapisničar upisao krivo, je li delegat rekao krivo, a njemu možda sudac nakon utakmice, ako ćemo već o tome, trebali su gledat što je napisano i predstavnici klubova, koji potpisuju zapisnik, već je cilj ispravit očitu pogrešku kako ne bi i dalje slušali: Nije točna lista strijelaca.

SAD JE OVAKO...

8 pogodaka – Paulo Opušić (Slaven)

5 pogodaka – Vlaho Grbešić (Croatia), Ivo Mostahinić (Slaven) i Ivan Popović (Gusar)

4 pogotka – Nikša Dragić (Sokol), Luka Raguž (Croatia), Tin Vidak (Croatia), Frank Žanetić (BŠK Zmaj)

3 pogotka – Dragan Brečić i Marko Manenica (ONK Metković), Teo Ćelić (Maestral), Frane Jerković (Gusar), Velimir Kajba i Kristijan Prkut (Župa dubrovačka), Mateo Miladin (Sokol), te Vinko Nobilo i Dino Velimirović (BŠK Zmaj), itd...

...A TREBALO BI BIT OVAKO

7 pogodaka – Paulo Opušić (Slaven)

6 pogodaka - Ivo Mostahinić (Slaven)

5 pogodaka – Vlaho Grbešić (Croatia) i Ivan Popović (Gusar)

4 pogotka – Nikša Dragić (Sokol), Luka Raguž (Croatia), Tin Vidak (Croatia), Frank Žanetić (BŠK Zmaj)

3 pogotka – Dragan Brečić i Marko Manenica (ONK Metković), Teo Ćelić (Maestral), Frane Jerković (Gusar), Velimir Kajba i Kristijan Prkut (Župa dubrovačka), Mateo Miladin (Sokol), te Vinko Nobilo i Dino Velimirović (BŠK Zmaj)

18. travanj 2024 20:40