StoryEditorOCM
NogometEUROPSKA LIGA |

DINAMO OSIGURAO EUROPSKO PROLJEĆE Opet je pogodio Metkovac, Bruno Petković siguran protiv Feyenoorda s bijele točke

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2020. - 21:05
Dinamo je dobio u Nizozemskoj Feyenoord s 2:0, ostvario veliku pobjedu, a kako je u Moskvi CSKA izgubio 1:0 od austrijskog WAC-a, zagrebački 'Plavi' su kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u skupini, te plasman u europsko proljeće, u nokaut fazu Europske lige.

Čudo se nastavilo. Uz to se zagrebačka mreža nije zatresla ni u petoj utakmici u skupini, a to će se pamtiti, dugo, dugo. Zatim, kapetan Arijan Ademi je protiv Feyenoorda 77. put nastupio za Dinamo u Europi te postao rekorder kluba po broju odigranih europskih utakmica, a u utakmici u Nizozemskoj 26-godišnji Metkovac Bruno Petković je opet zatresao mrežu.

Petković je u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena realizirao kazneni udarac za vodstvo 1:0, njegov drugi pogodak u skupini 'K' (prvi je postigao kolo prije u 3:0 uspjehu Dinama kod WAC-a), a za konačnih 2:0 protiv Feyenoorda naciljao je Lovro Majer u 53. minuti.

image
Petković prima čestitke nakon što je realizirao kazneni udarac za vodstvo 1:0 kod Feyenoorda


Petković je u 86. minuti dobio žuti karton, te će propustiti ogled u Maksimiru 10. prosinca protiv CSKA, međutim, taj ogled ni za jedne, ni za druge nema nikakvu rezultatsku važnost. Dinamo je osigurao europsko proljeće, a CSKA se oprašta od Europe. Nema izgleda za prolaz dalje.

Pogodak protiv Feyenoorda je deveti pogodak Petkovića, igrača poniklog u ONK Metković, u dresu Dinama u europskim kupovima.

image
Bruno Petković, Metkovac u dresu zagrebačkog Dinama
25. travanj 2024 10:03