StoryEditorOCM
NogometZIMSKI PRIJELAZNI ROK NOGOMETAŠA

DIJETE NERETVE OTIŠLO U ITALIJU Metkovac je novi član Atalante, a njegov odlazak je najveći transfer u povijesti prvoligaša s Drave!

30. siječnja 2020. - 18:36
Metkovac Boško Šutalo novi je igrač talijanske Atalante!

- Naš je 20-godišnji stoper sporazumno je raskinuo suradnju s Bijelo-plavima i potpisao petogodišnji ugovor s talijanskim klubom koji je još uvijek na sceni u Ligi prvaka. Reprezentativac Hrvatske u selekciji U-21 u utorak popodne pozdravio se s dosadašnjim suigračima, dan kasnije otputovao je za Bergamo gdje je u četvrtak obavio sve liječničke preglede i druge formalnosti prije nego li je i službeno postao članom jedne od ponajboljih momčadi u Italiji. Riječ je o rekordnom transferu u povijesti Nogometnog kluba Osijek koji je, stoga, omogućio svom standardnom prvotimcu nastavak karijere na „Čizmi“ - objavio je Nogometni klub Osijek, te podsjetio kako je Šutalo u Gradski vrt stigao iz RNK Split u ljeto 2017., a godinu dana kasnije debitirao je za prvu momčad.

- Bilo je to na gostovanju kod Zagorca u Krapini, u Kupu Hrvatske, kada je Osijek pobijedio s 3:0. Ukupno je odigrao 34 službene utakmice u redovima našeg prvoligaša (28 u HNL-u, 4 u Kupu i 2 u Europi), a nije mu se posrećilo da postigne barem jedan pogodak. Za Osijek II u Drugoj HNL skupio je 10 nastupa uz jedan gol kojega je zabio Varaždinu. Stalni je reprezentativac u mlađim selekcijama, trenutno u selekciji U-21 pod vodstvom Igora Bišćana što je također bilo vrlo bitno za čelnike Atalante kada su krenuli u realizaciju ovoga posla.

Prvoligaš s Drave je u svom priopćenju istaknuo kako prvi puta nakon Domagoja Vide, koji je 2010. potpisao za Bayer Leverkusen, jedan igrač seniorske momčadi izravno iz Osijeka odlazi u jednu od liga popularne „petice“ što je zasigurno san svakog ozbiljnijeg aktera s hrvatskih prvoligaških travnjaka. Talijanski mediji pišu kako je Šutalo s klubom iz Bergama potpisao ugovor na pet godina, te kako će Osijeku dobiti pet milijuna eura odštete plus deset posto od idućeg transfera 20-godišnjeg Metkovca. 

- U Boškovom slučaju pokazalo se koliko je važno u selekcije prepoznati pravog talenta, uporno i kvalitetno skautirati te ga dovesti u Klub i omogućiti razvoj. Šutalo je na vrijeme dobio šansu, nametnuo se upornim i marljivim radom, uz potencijal koji nije bio upitan - naglasili su iz Nogometnog kluba Osijek te mu poželjeli puno uspjeha u novoj sredini.

Šutalo je ponikao u metkovskoj Neretvi. Dvije je godine igrao u podmlatku RNK Splita. Financijskim padom Splita potražio je novu sredinu. Mnogi ističu činjenicu kako je nakon toga nuđen Hajduku, koji nije pokazao interes. Uzeo ga je na kraju Osijek, a sad seli u Atalantu, petoplasirani sastav talijanskog prvenstva te sudionika osmine finala europske Lige prvaka...
19. travanj 2024 04:17