StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

DEBI JOSIPA BENDERA NA VRATIMA SPLITA Župljanin zaustavio pobjednički niz Dinama

14. ožujka 2017. - 19:58

Dinamo je prvi finalist nogometnog Kupa Hrvatske. Bilo je to jasno nakon prve utakmice u kojoj je aktualni prvak u svom Maksimiru sa 6:0 dobio Splita. U uzvratnoj utakmici u Splitu nije bilo pogodaka, a jedan od glavnih 'krivaca' što je ovaj put Split izbjegao poraz bio je Josip Bender, 21-godišnji vratar iz Župe dubrovačke, kojem je nastup u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske bio prvi za klub iz Parka mladeži.

U prvom poluvremenu Dinamo, koji nije nastupio u najjačem sastavu, uputio je tri udarca u okvir gola domaćina. Svaki put je Bender bio na mjestu. U nastavku je još nekoliko puta bio siguran. Podsjetnik, Bender je u zimskom prijelaznom roku iz druge momčadi Hajduka prešao u RNK Split. U svom debiju za 'crvene' imao je težak zadatak, ali je svoj posao odradio više nego dobro te je prekinut pobjednički niz 'plavih' od sedam utakmica u oba domaća natjecanja, prvenstvu i Kupu.

Dinamo će u finalu Kupa Hrvatske igrati protiv uspješnijeg iz ogleda Rijeka - Osijek. Rijeka je u prvoj utakmici na Rujevici bila bolja s 3:1. Uzvrat se igra u Osijeku u srijedu, 15. ožujka s početkom u 17 sati.

24. travanj 2024 21:29