StoryEditorOCM
NogometU SRIJEDU, 21. RUJNA U OPUZENU: NERETVANAC - ISTRA 1961.

DAMIR DEAK 'Kad vas prvoligaš ozbiljno shvaća, to je znak kako ste uistinu nešto dobro napravili'

20. rujna 2016. - 19:15

Istra 1961. stiže danas. Smjestit će se u Metkoviću. Poslijepodne će od 18 sati prvi put istrčati na Podvornicu gdje se sutra od 15.30 sati piše povijest Neretvanca: prvi put je 'Plava makinja' u svoje 84 godine postojanja igra u završnici Kupa Hrvatske, prvi put službeno u svojoj povijesti protiv prvoligaša.

- Utakmica u kojoj nemamo što izgubiti – naglasit će Damir Deak, predsjednik Neretvanca. Ponosan je zbog uspjeha, koje niže Neretvanac u zadnje vrijeme. Prošle sezone je bio drugi na trećeligaškom jugu te nakon devet godina slavio u Županijskom kupu, a novu sezonu je počeo tim povijesnim plasmanom u završnicu Hrvatskog kupa. Izbacio je u pretkolu Suhopolje, i to sa 4:0, pobjedom čistom k'o suza, a potom na startu nove sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige nanizao pet utakmica bez poraza, ma, dobio je čak četiri od tih pet te vodi. Barjak je na Podvornici. Vijori se već 270 minuta. Tri boda su viška na kontu momčadi trenera Gorana Prolete u odnosu na prvog pratitelja, druge momčadi splitskog Hajduka.

Neretvanac je dobio sve četiri službene utakmice kod kuće u novoj sezoni. Eto, neka se zna kako zadnji koji je uspio izbjeći najgore u Opuzenu bio je pločanski Jadran, a to je bilo pred kraj prošle sezone, 1. svibnja ove godine. Završilo je 1:1. Pazi sad: Neretvanac ne zna za poraz kod kuće gotovo dvije godine. Zadnji koji je uspio ostvariti pobjedu kao gost u Opuzenu bio je Hajduk II. 28. rujna 2014. godine kada je u 7. kolu trećeligaške sezone na jugu sezone 2014./15. slavio s 1:0.

- I to je, ako se ne varam, bilo u sudačkoj nadoknadi. Dobro, treba reći kako nismo igrali protiv prvoligaša, a ni drugoligaša, ali mislim kako smo jedini klub u natjecanjima, koje organizira Hrvatski nogometni savez, dakle, uzevši u obzir klubove Prve, Druge i svih Trećih liga, koji je tako dugo bez poraza kod kuće u službenim utakmicama – istaknuo je Deak dan uoči ogleda s prvoligašem.
Naš teren je prvoligaški. Vremenska prognoza za srijedu je dobra. Ne bi trebalo biti kiše. Svi preduvjeti za nogometnu feštu su tu. Stoji, sezona je mandarina u Dolini Neretve. Možda svi, koji bi željeli doći, zbog toga neće moći biti na Podvornici te pogledati tu našu povijesnu utakmicu. Naravno, mi u klubu priželjkujemo pune tribine. Na tribinama ima oko tisuću sjedalica. Prije, kad nije bilo sjedalica, kada se stajalo, znalo je biti po nekoliko tisuća gledatelja na utakmici.

Dodaje čelni čovjek Neretvanca kako unatoč tome što je ovo povijesna utakmica za njegov klub, što prvi put igraju službenu utakmicu protiv prvoligaša, nisu mijenjali cijenu ulaznica.

- Cijena je 30 kuna, koliko je i za prvenstvene utakmice – kazao je.

Kad je bilo jasno kako će Istra 1961. doći u Opuzen, momčadi iz Pule nije ništa polazilo od ruke. Mjesecima nije znala za pobjedu, bod joj je bilo najveće dostignuće, i tako sve do prije desetak dana i gostovanja u Splitu kad je u Parku mladeži prekinula niz od čak 30 utakmica bez pobjede! U Splitu je slavila s 3:0, a potom sa 4:1 nadigrala Inter iz Zaprešića. Sad nakon ta dva uspjeha stiže kompletna u Opuzen.

- Ta činjenica, kako Istra 1961. stiže u najjačem sastavu, u jednu ruku je priznanje za Neretvanac, sve dobro što je naš klub, momčad napravila u posljednje vrijeme. Dakle, kad vas prvoligaš ozbiljno shvaća, to je znak kako ste uistinu nešto dobro napravili – podvukao je Damir Deak očekujući kako će igrači Neretvanca pružiti svoj maksimum.

- Pristup mora biti ozbiljan. To je jedino što se od njih traži, a što se tiče rezultata… Ha, Istra 1961. je veliki, veliki favorit.

Unatoč tome 'Plava makinja' priželjkuje čudo, sanja novi uspjeh. To joj nitko ne može zabraniti. Ne bi ni valjalo da je drugačije. Utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa u Opuzenu između Neretvanca i Istre 1961. Igra se u srijedu, 21. rujna s početkom u 15.30 sati.

23. travanj 2024 18:07