StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA MEĐUNARODNOM NOGOMETNOM TURNIRU U ŠPANJOLSKOJ

ČISTA PETICA NA KRAJU Župa dubrovačka se oprostila 'petardom' u mrežu Francuza

Piše PSD.
24. travnja 2017. - 09:51

Pobjedom je počela i pobjedom zaključila Župa dubrovačka nastup na Football Cup Barcelona. Nakon što je prvog dana turnira u skupini ostala treća, sekunde su je tada dijelile od drugog mjesta i plasmana u osminu finala, gornju polovicu turnira, trener Ivica Karabogdan je drugog dana u razigravanju za plasman od 17. do 24. mjesta rezultat gurnuo u stranu. Pružio je svima priliku da igraju, i toga se držao.

Ukupno je Župa dubrovačka odigrala šest utakmica. Prvog dana, redom: pobjeda (1:0), remi (1:1) i poraz (1:3), a drugog dva poraza (dva puta 0:2) i na kraju pobjeda (5:0/tri pogotka Kristijan Sentić, po jedan Frano Vlašić i Mihael Raguž). Ostat će zapisano kako je zauzela 23. mjesto u konkurenciji 32 momčadi 2006. i mlađe.

- Pamtit će se prije svega činjenica da smo igrali na ovako velikom turniru. Za klub kakav je Župa dubrovačka to je velika stvar, a svi koji su na bilo koji način doprinijeli da nagradimo ove dječake nastupom u Španjolskoj, jedno veliko bravo i hvala – istaknuo je Karabogdan. Župa dubrovačka je bila jedini predstavnik Hrvatske na proljetnom izdanju Football Cup Barcelona 2017. među točno sto momčadi iz dvadeset država u nekoliko uzrasnih kategorija.

- Nemojte zaboraviti kako je broj sudionika limitiran, kako se zna maksimalan broj po svakoj kategoriji, u našoj je to 32 momčadi, i kako se za nastup trebalo prijaviti najkasnije do 31. prosinca prošle godine. Raspored, satnice, sve se zna mjesecima prije. Naša djeca su mjesecima sanjala nastup na turniru. Drago mi je da ih nismo iznevjerili, a nisu ni oni nas nastupom na turniru. Naučili smo svi skupa nešto novo. Za nas je novo bilo i igranje sa šest plus vratar. Trebalo se tome prilagoditi, a to nije bilo lako preko noći. Da se igralo osam plus vratar, kako igramo kod kuće prvenstvo, možda bismo ostvarili bolji plasman. Ali, ponovit ću po tko zna koji put: Nastup na ovom turniru je bila nagrada dječacima, poticaj da nastave još više i bolje raditi. Svima skupa veliki uspjeh jer smo došli i nastupili. Tko zna, možda opet dođemo, tada stariji, iskusniji te takvi uspješniji iako, nemojte zaboraviti, do daleko boljeg plasmana dijelile su nas sekunde – zaključio je Karabogdan.

Dan nakon turnira planiran je posjet stadionu Nogometnog kluba Barcelona. Povratak kućama je u utorak.

NOGOMETNI KLUB ŽUPA DUBROVAČKA NA FOOTBALL CUP BARCELONA 2017.
Igrači: Fran Matej Bulić, Lovre Bagur, Valentin Brajko, Filip Gverović, Karlo Krmek, Luka Miletić Dri, Đivo Pregelj, Karlo Ruščić, Frano Vlašić, Mihael Raguž, Karlo Vučičević, Ivano Vukas te Kristijan Sentić iz Nogometne akademije Libertas i Roko Vuletić iz Škole nogometa 'Božo Broketa'.

Trener: Ivica Karabogdan.

DRUGI DAN, REZULTATI
Razigravanje za plasman od 17. do 24. mjesta: AS Tarnos (Francuska) – Župa dubrovačka 2:0, razigravanje za plasman od 21. do 24. mjesta: Župa dubrovačka – RESCM (Belgija) 0:2, utakmica za 23. mjesto: Župa dubrovačka – FA Val de Moder (Francuska) 5:0.
U finalu je francuski Marignane Gignac dobio s 2:1 engleski Sheffield Wednesday.
 

20. travanj 2024 05:47