StoryEditorOCM
NogometEURO 2021 |

BRAVO ‘VATRENI‘ Hrvatska prvi put dobila Škotsku, prekrasnim pogocima Vlašić, Modrić i Perišić utišali Glasgow, idemo u Kopenhagen!

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2021. - 22:52

Čekali smo, i dočekali drugačiju Hrvatsku u odnosu na prve dvije utakmice, nakon poraza na Wembleyju od Engleske (0:1) i remija u Glasgowu protiv Češke (1:1), svladali smo Škotsku s 3:1 na njenom terenu, te smo izborili drugi krug Europskog prvenstva, prošli skupinu, a kako smo u zadnjih 90 minuta dočekali da na Wembleyju Engleska dobije Češku (1:0), a da mi svladamo Škotsku s više od pogotka razlike, uzeli smo toliko željeno drugo mjesto.

Dakle, igramo u osmini finala u ponedjeljak, 28. lipnja, u Kopenhagenu s početkom u 18 sati protiv drugog iz skupine 'E'. Tko će to biti, to ćemo doznati tek sutra, može bit i Švedska, može i Slovačka, može i Španjolska, a može i Poljska.

Većinu prvog poluvremenu smo bili pravi, kontrolirali utakmicu, pogotovo nakon  pogotka Nikole Vlašića, ali napravili pogrešaka, a iz jedne takve, i to malo prije odlaska na odmor, dozvolili smo Škotima da prekinu post, postignu prvi pogodak na Euru, izjednače na 1:1. Međutim, u nastavku prvo sjajan pogodak kapetana Luke Modrića, nakon toga i nebeski skok Ivana Perišića, te je i jednom crnom nizu došao kraj. Nakon tri remija i dva poraza dobili smo prvi put Škotsku.

Hrvatska je u drugom krugu. Nastavljamo put, i gledamo ne samo prema Kopenhagenu, već i dalje. Četvrtfinale bi igrali u Sankt Petersburgu 2. srpnja. Ha, polufinala i finale je u Londonu.

Ipak, prvo ćemo pričekati rasplet u skupini 'E' gdje u srijedu, 23. lipnja, od 18 sati igraju u Sankt Petersburgu vodeća Švedska (4 boda) protiv četvrte Poljske (1 bod), a u Sevilli treća Španjolska (2 boda) protiv druge Slovačke (3 boda).

Hrvatska već kreće u Kopenhagen.

image
Slavi Luka Modrić pogodak protiv Škotske
Boris Kovacev/Cropix
18. travanj 2024 18:32