StoryEditorOCM
NogometBITKA ZA TREĆU HL - JUG

Bijeli u prvom poluvremenu, crveni u nastavku, slavlje na Štruvinu, Božo Medić odveo ONK Metković u finale kvalifikacija!

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2022. - 20:18

ONK METKOVIĆ U FINALU

ONK Metković – Omladinac 2:0 / 4:2 na penale

METKOVIĆ Igralište Štruvino. Gledatelja 400. Sudac: Dario Kulišić (Šibenik).

Stijelac: 1:0 Ereš (58), 2:0 Šutalo (82)

Penali, prva serija: 1:0 Ereš, 1:0 Čopo (obrana Medić), druga serija: 1:0 R. Brečić (obrana Puharić), 1:0 Rendić (obrana Medić), treća serija: 2:0 D. Brečić, 2:1 Vojković, četvrta serija: 3:1 Plečaš, 3:2 Boko, peta serija: 4:2 Jelčić.

ONK METKOVIĆ: Medić, Plećaš, D. Brečić, Marević (od 46. Borovac), Čužić, Medak, Batinović (od 76. R. Brečić), Žilić (od 46. N. Ereš), Kežić, Jelčić, Šutalo (od 86. Šutić Galić). Trener: Tomislav Plečaš.

OMLADINAC VRANJIC: Puharić, Puljiz, Vojković, Budić (od 57. Brdar), Vujčić (od 74. Lozić), Rendić, Boko, Radić, Podrug, Franić, Čopo. Trener: Vinko Marača.

U prvoj utakmici odigranoj u nedjelju, 19. lipnja, u Vranjicu Omladinac je bio bolji s 2:0. 

Prvo o Božu Mediću, vrataru ONK Metković, koji je u prvom poluvremenu bacao u očaj igrače Omladinca iz Vranjica. Što je sve zaustavio, i na koji način! Gosti su dominirali, ali sjajnog vratara metkovskog sastava nisu uspjeli prevariti. Medić je i u prvoj utakmici u Vranjicu, unatoč porazu 0:2, bio prvo ime prvaka Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske. 

Potom o ostalima u redovima domaćih. Probudili su se u završnici prvog poluvremena, a razletjeli se u nastavku. Zar je to onaj bijeli, tj. blijedi ONK Metković iz Vranjica, te iz prvog poluvremena uzvratne utakmice? Nedo Ereš je u 58. minuti pogodio iz slobodnog udarca, u 82. minuti 'crveno bijeli' su izjednačili ukupni rezultat.

Penali su odlučivali, a odlučio je Medić. Zaustavio je dva penala, a njegovi suigrači pogodili četiri od pet. Dosta za slavlje na Štruvinu!

image

ONK Metković - Omladinac (Vranjic)

Tonči Vlašić/

Nekompletni ONK Metković, i u prvoj, i u drugoj utakmici, na kraju je uspio izboriti finale kvalifikacija za popunu južne skupine Treće hrvatske lige, četvrtog ranga. Još u Gradu Metkoviću živi nada kako će se u sezoni 2022./23. igrati gradski derbi, kako će i jedna i druga strana grada imati četvrtoligaša (Neretva i ONK Metković). 

Naravno, već u nedjelju, 26. lipnja, nastavlja se bitka za veći rang. Suparnik je opet klub iz Prve županijske lige Splitsko dalmatinske županije, i to prvak, GOŠK Iz Kaštel Gomilice. 

image

ONK Metković - Omladinac (Vranjic)

Tonči Vlašić/
image

ONK Metković - startnih jedanaest

Tonči Vlašić/
18. travanj 2024 08:51