StoryEditorOCM
NogometLAPAD RADOSTI

ANEL TOPUZOVIĆ, JUNAK POBJEDE GOŠK DUBROVNIKA 1919. U ZADRU Dubrovčanin koji je igrao protiv francuskog stroja, Kyliana Mbappéa

Piše Tonči Vlašić
5. ožujka 2020. - 22:34
Počeo je igrati nogomet u mlađim uzrastima GOŠK-a. Sa 17 godina je otišao u Zagreb, u Lokomotivu. Proveo je u njoj dvije godine. Bio u međuvremenu na posudbi u Lučkom. Nakon toga je raskinuo ugovor, te pravac Slovenija. Pola godine Koper, ne više, jer je klub zbog dugova izbačen iz Prve lige u najniži rang. Zatim, godina dana u Dragovoljcu, pa u Sesvetama, pa u Slobodi iz Tuzle. U ljeto 2019. bio u Sloveniji, a nakon toga se odlučio na povratak doma, u Dubrovnik.

- Dosta sam prošao klubova, zar ne? – slegnuo je ramenima igrač rođen 12. siječnja 1997. godine.

U Slobodi je opet imao problem. Nisu ga mogli registrirat jer je tuzlanski klub bio u dugovima, te je opet samo trenirao, ali nije igrao.

- Koja je moja pozicija? Meni je najdraže igrati u veznom redu, prema naprijed, lijevi vezni. Međutim, u Lokomotivi sam bio bek, a na toj poziciji sam igrao i za reprezentaciju Crne Gore do 19 godina. Tata je rođen u Crnoj Gori, te su me zvali. Nisam odmah imao papire, ali kako je Crna Gora prošla prvi krug kvalifikacija, te sam igrao elitnu rundu, a u njoj smo bili u skupini sa Srbijom, koja je bila domaćin skupine, te s Danskom i Francuskom. Izgubili smo sve tri utakmice. Rezultatski nije bilo dobro, a ja ću te nastupe pamtiti posebno po činjenici da je za Francusku, izgubili smo 1:0, igrao Kylian Mbappé. Čovjek je stroj. Sjajan igrač.

Francuska je te godine otišla do kraja. Osvojila naslov europskog prvaka za igrače do 19 godina. Bilo je to 2016. godine.

- Da, zbog toga se ta utakmica s Francuskom ne zaboravlja.

Anel nije sezonu 2019./20. počeo u GOŠK Dubrovniku 1919. Došao je tek u listopadu.

- Trener Milan Petrović mi je pružio priliku. Dugo nisam igrao. U početku sam ulazio s klupe. U pauzi prvenstva smo dobro radili, odigrali šest pripremnih utakmica. Dobro smo počeli nastavak. Dobili smo obje prvenstvene, te kup utakmicu. Tri utakmice – tri pobjede. To je baš odlično.

U subotu je postigao dva pogotka protiv Zadra u Zadru, drugog u sudačkoj nadoknadi za prvenstvenu pobjedu 3:2, a tri dana poslije je protiv Konavljanina u Čilipima pogotkom potpisao konačnih 3:0 u kup utakmici u kojoj  se još pamti njegova sjajna lopta kojom je 'pogodio' Vlaha Skaramucu, koji je nakon toga prekršajem zaustavljen u kaznenom prostoru domaćina. GOŠK Dubrovnik 1919. je iz toga poveo s 2:0.

- Što se tiče utakmice u Zadru s dvije brze kontre smo poveli s 2:0. Zadar je imao posjed lopte. Bilo je dosta prekida. Imali smo potom veliku priliku, kontru za 3:0, pa još jednu za vodstvo 3:1. Nažalost, nismo ih iskoristili. Zadar se digao nakon što su postigli prvi pogodak. Napravili su skupa s navijačima pritisak. Izjednačili su u 86. minuti. Potom su još jače krenuli prema naprijed, tražili od suca da produži utakmicu za još dvije minute zbog ukazivanja pomoći. I u tom dodatku sudačke nadoknade imali su korner. Obranili smo se, Baldo je povukao loptu, 'izbacio' mene u kontru. Dobio sam loptu na jedno 40 metara od gola, sjurio sam se, te pogodio. Kad je lopta ušla u mrežu sudac je svirao kraj. Izborili smo baš veliku pobjedu jer je Zadar drugoligaška momčad. Zadar je ispao u ovaj rang zbog nekih drugih stvari, a ne zbog toga jer ima lošu momčad u Drugoj ligi.  

Prije Zadra pobjeda kod kuće protiv Uskoka, a nakon Zadra uspjeh u Čilipima.

- Odmah je sve živnulo. Priča se, pogotovo nakon pobjede u Zadru, više o nogometu. Samo ću istaknuti kako Treća hrvatska liga nije loša, a bila bi još bolja da su bolji uvjeti, kao što bi, da imamo bolje uvjete i za gledatelja, bilo više gledatelja kad igramo u Lapadu.

Anel je izabran za igrača utakmice u Zadru, a zatim i za igrača 18. kola Treće HNL - jug.

- Ha, godi, a mene više raduje to što je odlična atmosfera u momčadi, što smo prava ekipa, koja je skupa ne samo na treninzima i utakmicama, već i izvan terena.

U subotu ih čeka nova utakmica. Dolazi Neretvanac.

- Dobili su Split, koji je drugi, te prije toga Neretvu u Metkoviću, koja se bori za ostanak. Da, i Neretvanac je uzeo svih šest bodova na startu proljetnog dijela prvenstva. Mogu obećat u ime ekipe kako ćemo dati opet sve od sebe, a što će to donijeti, nadam se još jedan pozitivan rezultat. Trener Petrović odlično vodi treninge i utakmice, mi igrači se trudimo. Stoji, imali smo i sreće u Zadru, ali sreću treba zaslužiti – rekao je 23-godišnji Dubrovčanin nakon tri pogotka i asistencije u posljednjih 180 minuta.

Prvi dio sezone GOŠK Dubrovnik 1919. je zaključio pobjedom protiv Jadran Luka Ploče kod kuće. Može li sad ostvariti i četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu, računajući Županijski kup, petu?

Utakmica GOŠK Dubrovnik 1919. – Neretvanac igra se na lapadskom travnjaku u subotu, 7. ožujka, s početkom u 15 sati.

POREDAK

1. Junak 34 boda (32:23), 2. RNK Split 30 bodova (36:21), 3. Hrvace 29 bodova (33:28), 4. Urania 27 bodova (28:25), 5. Jadran LP 26 bodova (26:18), 6. Zadar 26 bodova (29:25), 7. GOŠK Dubrovnik 1919. 26 bodova (22:23), 8. Sloga 24 boda (27:28), 9. Kamen 23 boda (29:27), 10. Uskok 23 boda (30:31), 11. Neretvanac 22 boda (34:35), 12. Zagora 20 bodova (21:16), ​13. Primorac (BNM) 20 bodova (24:32), 14. BŠK Zmaj 18 bodova (25:36), 15. Vodice 18 bodova (21:38), 16. Neretva 8 bodova (20:31).

RASPORED 18. kola
Subota, 7. ožujka, Biograd na Moru: 
Primorac (BNM) – Zadar, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Neretvanac, Split: RNK Split – Zagora, Metković: Neretva – Urania, Sinj: Junak – Vodice, nedjelja, 8. ožujka, Ivanbegovina: Kamen – Hrvace, Blato: BŠK Zmaj – Jadran Luka Ploče, Mravince: Sloga – Uskok.
19. travanj 2024 05:47