StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ZAMIJEŠALI KUGLICE KUPA 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC' Suparnik sa starta prvenstva je suparnik i na startu kupa: Ragusa lovi svoj četvrti F4, i prvi trofej!

31. listopada 2019. - 12:45
Bili su suparnici na startu sezone, 1. kolu prvenstva. Ragusa je tada u Gospinom polju dobila Zagreb sa 77:51. Početkom studenog opet će se ogledati. Sad na startu natjecanja u Kupu 'Ružica Meglaj Rimac'. Sad u domu Zagreba. Tko pobijedi u Zagrebu, 9. studenog, nema popravnog, taj će u drugi krug, među osam najboljih, doći na korak do plasmana na završni turnir, koji će se igrati, i to se već zna, 4. i 5. travnja 2020. godine. Drugi krug se igra 15. veljače iduće godine. Pobjednik utakmice Zagreb – Ragusa već zna na koga ide. Čeka ga pobjednik ogleda Orka – FSV.

Ragusa je prošle sezone igrala na završnom turniru, igrala je i sezonu prije. Prvi put 2015. godine kad je poražena u RIjeci od Medveščaka u finalu. I prije dvije sezone je izgubila finale od Medveščaka, i to u Gospinom polju. Prošle sezone je u Puli zaustavljena u polufinalu. Opet od Medveščaka, kasnijeg pobjednika. Sva tri puta je na klupi Medveščaka bio Braslav Turić, koji ove sezone vodi Ragusu. Sva tri puta je nasuprot Raguse stajala i Iva Todorić, koja sad igra u dresu Raguse...

Novu sezonu u kojoj 'puca na oba domaća trofeja' Ragusa je otvorila s tri pobjede (Zagreb doma, Pula u gostima te Split doma). Sad je u subotu, 2. studenog, čeka gostovanje u Šibeniku kod Šibenika, koji je također na stopostotnom učinku. Treći sastav s 3/0 je Trešnjevka 2009., zatim, četvrti je Medveščak s 2/1, od petog do osmog mjesta su Zagreb, FSV, Zadar i Požega s po 1/2, te na dva zadnja mjesta, devetom i desetom, Split i Pula s po 0/3. 
20. travanj 2024 12:55