StoryEditorOCM
KošarkaPRVE MINUTE |

ZADAR PORAŽEN U PIONIRU OD CRVENE ZVEZDE Debi Dubrovčanina u regionalnoj ABA ligi košarkaša za prvu momčad iz Višnjika!

Piše Tonči Vlašić
2. siječnja 2021. - 22:30
Zadar je poražen u Beogradu od Crvene zvezde 81:66 u 13. kolu regionalne ABA lige košarkaša, upisao sedmi poraz u devetom nastupu ove sezone, a beogradski sastav, branitelj naslova, stigao do desete pobjede u dvanaestoj utakmici sezone, te je opet na vrhu. Isti učinak, 10/2, ima i Mornar iz Bara.

Momčad iz Višnjika bila je nekompletna, bila je bez svoja dva najkorisnija igrača ove sezone, Justina Cartera i kapetana Dominika Mavre, nije bilo zbog korone ni trenera Veljka Mršića, te je ulogu kapetana preuzeo 17-godišnji Duje Brala, koji je tako postao najmlađi kapetan u povijesti zadarskog kluba. Utakmicu u beogradskom Pioniru, dvorani koja nosi ime Aleksandar Nikolić, pamtit će i 20-godišnji Dubrovčanin Filip Vujičić po svom debiju za Zadar u regionalnoj ABA ligi (proveo je minutu i pol u igri, nije šutirao na koš domaćina).   

Podsjetnik, Vujičić je dres Dubrovnika zamijenio u ljeto 2019. dresom Zadra. Potpisao je tad četverogodišnji ugovor. Nastupao je 2018. za mladu košarkašku reprezentaciju na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina te bio jedan od glavnih igrača naše reprezentacije s 9.6 koševa, 5,4 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici (37. strijelac, 19. skakač i 24. asistent EP-a, Hrvatska jedanaesta u konkurenciji 16 reprezentacija). Sezonu 2018./19. u Prvoj hrvatskoj ligi zaključio je u dresu Dubrovnika s prosjekom od 9.3 koša, 6.3 skoka i 1.9 asistencija.

U prvenstvu Hrvatske Vujičić je za prvu momčad Zadra do danas nastupio četiri puta, pogađao je u tri utakmice... U drugom razredu igra za drugu momčad kluba, Jazine Zadar, a tu je Filip Vujičić jedan od najboljih igrača trećeplasiranog sastava Prve hrvatske lige (najbolja utakmica ove sezone - 26 koševa protiv Samobora u gostujućem uspjehu 91:84).

image
Filip Vujičić, 20-godišnji Dubrovčanin u dresu Zadra

 
16. travanj 2024 06:28