StoryEditorOCM
KošarkaHRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

VELJKO MRŠIĆ OBJAVIO POPIS Poziv Periću te velikoj nadi hrvatske košarke, sinu legendarnog dubrovačkog košarkaša

5. veljače 2020. - 15:35
Hrvoje Perić i Roko Prkačin su na popisu 16 igrača na koje računa izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Veljko Mršić u kvalifikacijama za Eurobasket, koji će se 2021. godine igrati u četiri države: Italiji, Gruziji, Češkoj i Njemačkoj, koja je domaćin završnice.

Reprezentacija će se okupiti 16. veljače, a pet dana poslije igra prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Švedske u Zagrebu (21. veljače u 18 sati). Potom je 24. veljače gost Nizozemske. U našoj skupini je još Turska, a prva tri mjesta vode na Eurobasket. 

Osim iskusnog Dubrovčanina, koiji igra u Italiji, za Trieste, te sina legendarnog dubrovačkog košarkaša Nikše Prkačina (Roko, velika nada hrvatske košarke, član je Cibone), Mršić je pozvao još Roka Rogića (Nymburk), Krešimira Radovčića (Helios), Matea Drežnjaka (Široki), Tonija Perkovića (Split), Marka Ramljaka (Cibona), Pavlu Marčinkovića (Split), Filipa Krušlina (Cedevita Olimpija), Tonija Nakića (Šibenika), Željka Šakića (Lietkabelis), Mira Bilana (Dinamo Sassari), Darka Planinića (Cluj), Marina Marića (Okapi Aalstar), te Roka Ukića (Antibes) i Krunoslava Simona (Anadolu Efes).
19. travanj 2024 07:15