StoryEditorOCM
KošarkaPOTVRĐENO

Unics Kazanj se oprostio od Hezonje, te mu poželio uspjeh u drugom klubu. Kojem? Real Madridu, ili možda...

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2022. - 17:43

Mario Hezonja je u Dubrovniku, svako jutro s torbom na leđima, pravac trening. I dok se priprema za novu sezonu, čeka se odgovor na pitanje u čijem dresu će je odigrati?

Prošlu je odradio u ruskom Unicsu, koji je potvrdio kako 27-.godišnji Dubrovčanin karijeru nastavlja u drugom klubu. Podsjetio je klub iz Kazanja kako je Hezonja bio MVP regularne sezone VTB lige, kako je bio sjajan i u Euroligi.

Podsjetnik, u VTB ligi je odigrao 30 utakmica, u prosjeku je postizao 18,9 koševa, imao 7,2 skoka, 3,1 asistencije i 2,2 ukradene lopte za 31 minutu provedenu na parketu. Zatim, u 25 utakmica u Euroligi imao je prosjk od 14,2 koša, 6,1 skokova, 2,3 ukradene lopte i 1,8 asistencija za gotovo 30 minuta igre.

- Zahvaljujemo Mariu na njegovom doprinosu pobjedama momčadi, profesionalizmu, požrtvovnosti i briljantnoj igri tijekom cijele sezone, te mu želi uspjeh u daljnjoj karijeri! - napisao je Unics, a oglasio se i Hezonja.

- Hvala Unicsu! Bilo mi je drago provesti sezonu u tako dobroj momčadi. Bili smo na putu za mnogo više, ali nažalost okolnosti su nas zaustavile. Borili smo se do kraja i ponosan sam na svakog od vas zbog predanosti i truda! Hvala vam od sveg srca! – napisao je Dubrovčanin.

image

Unics je zahvalio Hezonji

Španjolci su već pisali kako bi novi klub Hezonje trebao biti Real Madrid, ali šuška se kako bi ipak mogao natrag u NBA, i to u Orlando gdje je proveo svoje prve tri sezone u najjačoj ligi svijeta (potom sezona u New Yorku, te sezona u Portlandu nakon čega s vratio u Europu, prvo kraj sezone 2020./21. igrao za Panathinaikos, a prošlu za Unics).

Što je od toga točno? Vrlo brzo bi se trebalo znati. Jedno je sigurno - najbolji žele vidjeti Hezonju u svojim redovima!

24. travanj 2024 03:18