StoryEditorOCM
KošarkaVTB LIGA

Uhvati ga ako možeš, ni Nizny Novgorad nije uspio zaustaviti Dubrovčanina, koji bi mogao i ovaj mjesec ponijeti laskavi naslov MVP lige

Piše Tonči Vlašić
16. siječnja 2022. - 18:03

Unics je dobio kod kuće Nizny Novgorad s 85:71, te je i dalje na vrhu VTB lige, sad s omjerom pobjeda i poraza 9/2. CSKA Moskva i Saratov su na diobi drugog mjesta s 8/2 i utakmicom manje, Zenit je četvrti sa 7/3 u konkurenciji dvanaest klubova.

Prvo ime utakmice u Kazanju bio je Mario Hezonja. Valorizacija 21. Podijelio je naslov najboljeg strijelca Unicsa s Isaiahom Canaanom, obojica po 20 koševa, s 8 skokova je bio prvi skakač utakmice, te drugi asistent utakmice, a prvi Unicsa s 4 asistencije. Pogodio je 9 od 22 šuta iz igre, jedno od dva slobodna bacanja, na njemu su napravljena četiri prekršaja, a imao je i tri ukradene lopte. Dok je bio u igri Unics je bio uspješniji od gosta 19 koševa razlike, i po tome nitko bolji od njega u redovima Unicsa.

Podsjetnik, Hezonja je izbran za MVP mjeseca prosinca VTB lige po glasovima navijača. Trenutno je šesti strijelac lige, četvrti skakač, naravno, najbolji strijelac i skakač Unicsa.

25. travanj 2024 17:47