StoryEditorOCM
KošarkaŠKOLARCI POD KOŠEVIMA |

UČENICE OSNOVNE ŠKOLE ‘IVANA GUNDULIĆA‘ NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU Srebro stiže u Dubrovnik sa Svjetskih školskih sportskih igara: ‘Baš smo se borile!‘

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2021. - 14:39
Paula Lobaš na svečanom otvaranju Svjetskih školskih sportskih igara u Beogradu, prva iza hrvatskog stijega - Lobaš je s ekipom Osnovne škole Ivana Gundulića osvojila srebro u košarciISF

Srebro je oko vrata učenica Osnovne škole Ivana Gundulića na kraju turnira košarkašica na Svjetskim školskim sportskim igrama, koje su se održale u Beogradu. Dvije pobjede i jedan poraz u skupini, zatim u polufinalu nova pobjeda i na kraju u finalu poraz. Oba, i u prvom krugu, i u drugom, finalu, od predstavnika Ukrajine.

- Ukrajinke su odlična ekipa, starija od nas, njihova ekipa je sastavljena sve od igračica rođenih 2006. godine, a u nas je pet od devet igračica mlađe, i to su dvije rođene 2007., a tri 2008. godine. Ukrajina je uz to imala dvije izmjene više od nas budući smo doputovali sa samo devet igračica - istaknula je još nakon poraza u skupini Alma Majstorović, koja je uz Anu Medo vodila dubrovačku ekipu, koja je branila boje Hrvatske u turniru košarkašica, a koja je to pravo stekla osvajanjem naslova prvaka Hrvatske. 

- Bilo je žestoko u finalu. Baš smo se borile. Egal utakmica u kojoj je presudila njihova duža, tj. naša kraća klupa - istaknula je nakon finala Majstorović. 

Ilma Šarotić, Martina Lončar, Paula Lobaš, Mia Mirović, Danijela Đurić, Laura Kusalo, Andrea Milat, Una Majstorović i Dolores Stabile su vlasnice srebra sa Svjetskih školskih sportskih igara. One su ostvarile novi uspjeh.

image
Hrvatska (OŠ Ivana Gundulića) - Ukrajina na Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu 2021. godine
ISF

Dobile su u skupini preostala dva sudionika turnira, predstavnika Crne Gore i predstavnika domaćina, Srbije, kojeg su svladale još jednom, u polufinalu, i to uvjerljivo. Već tad su osigurale medalju. U finalu nisu imale što izgubiti, pokušale su iznenaditi, dobro su se držale, dobro namučile prvog favorita. Na kraju treće četvrtine bilo je 39:28 za predstavnika Ukrajine. Na kraju ipak nisu uspjele, ali unatoč porazu zadovoljne.Cilj su ostvarile. Sa srebrom se vraćaju iz Beograda. Uoči početka natjecanja želja im je bila izbjeći posljednje, četvrto mjesto, dohvatiti medalju, imati trajni podsjetnik na nastup na Svjetskim školskih sportskim igrama. U tome su uspjele. Još su na kraju igrale veliko finale.

SEMAFOR KOŠARKAŠICA

Prvi krug (tko će s koje pozicije u polufinale), ponedjeljak, 13. rujna, 1. kolo: Hrvatska (OŠ Ivana Gundulić Dubrovnik) – Srbija 40:35, Crna Gora – Ukrajina 29:60, utorak, 14. rujna, 2. kolo: Srbija – Crna Gora 50:29, Hrvatska – Ukrajina 30:60, četvrtak, 16. rujna, 3. kolo: Crna Gora – Hrvatska 32:67, Ukrajina – Srbija 58:40.

Poredak: 1. Ukrajina 3/0, 2. Hrvatska (OŠ Ivana Gundulić Dubrovnik) 2/1, 3. Srbija 1/2, 4. Crna Gora 0/3.

Petak, 17. rujna, polufinala: Ukrajina – Crna Gora 71:37, Hrvatska – Srbija 62:37.

Subota, 18. rujna, utakmica za treće mjesto: Srbija - Crna Gora 45:32, finale: Ukrajina - Hrvatska 55:41 (koševe za OŠ Ivana Gundulića u finalu postigle su: Milat 2, Lončar 7, Stabile 7, Majstorović 6, Šarotić 1, te Lobaš 18)

image
Ekipa Osnovne škole Ivana Gundulića na Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu - gornji red: trenerica Alma Majstorović, Ilma Šarotić, Dolores Stabile, Paula Lobaš, Mia Mirović, tajnik Županijskog saveza školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije Martin Bogoje, trenerica Ana Medo, donji red: Martina Lončar, Danijela Đurić, Andrea Milat, Laura Kusalo i Una Majstorović
16. travanj 2024 20:46