StoryEditor
KošarkaITALIJA |

TKO LETI, VRIJEDI, TKO VRIJEDI, LETI, TKO NE LETI, NE VRIJEDI Hrvoje Perić unatoč 36 na leđima još uvijek leti i vrijedi!

Piše Tonči Vlašić
1. travnja 2021. - 17:18
Hrvoje Perić u dresu talijanskog Baltur CentaBc

Hrvoje Perić i dalje leti i vrijedi, unatoč 36 godina na leđima. Odveo je Baltur Cento do pobjede u gostima kod Stella Azzura u zaostaloj utakmici 18. kola talijanske 'crvene skupine' druge lige. Predvodio je svoje do pobjede i u rubrici koševi, i u rubrici skokovi (23 koša i 7 skokova), plus imao je tri asistencije.

Baltur Cento, u koji je Perić stigao prije neki dan, nije i dalje u minusu, a što je bio prije njegovog dolaska. Sad je na polovičnom učinku – jedanaest pobjeda i jedanaest poraza, te na petom mjestu skupine. Perić i ekipe imaju odigrati još dvije utakmice prije doigravanja, i obje kod kuće – 11. travnja dočekat će Latinu, a 18. travnja NCP Rieti. S ovakvim Perićem nitko ne sumnja kako će ligaški dio Baltur Cento zaključiti u plusu.

Perić je u Italiji igrao za Benetton, Vanoli Cremonu, Veneziu, Trieste i Ferraru. S Benettonom je još u sezoni 2010./11. igrao završnicu Eurocupa, s Veneziom je 2017. osvojio naslov prvaka Italije, a 2018. FIBA Euro cup, i u oba natjecanja je bio prvo ime svoje momčadi.

Nakon što je prošla sezona prekinuta zbog korone, prekid ga je zatekao u dresu prvoligaša Triestea, nova je počela, a Perić je bio bez kluba. Potom je u prosincu dobio poziv iz drugoligaša Ferrare, koju je napustio zbog ozljede, a kad se oporavio njegov broj je okrenuo Trieste, koji je upao u probleme s ozljedama. Došao je na samo mjesec dana, dok se ne vrate ozlijeđeni igrači. Zanimljivo, oprostio se od Triestea pobjedom protiv Cantua 82:79, u utakmici u kojoj jedino njega trener nije vadio iz igre u zadnjoj četvrtini kad se odlučivalo tko će do pobjede. Potom je do kraja sezone potpisao za Baltur Cento, kojem je svanulo.

10. travanj 2021 00:07