StoryEditorOCM
KošarkaPREMIJER LIGA (Ž) |

TAKO TO RADE PRVAKINJE Ragusa u obranu naslova krenula pobjedom kod sastava za kojeg sad igra jedna od junakinja njezinog povijesnog uspjeha

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 19:46

Ragusa je pobjedom, i to uvjerljivom, 73:53 protiv Splita u njegovom domu otvorila sezonu u Premijer ligi košarkašica.

Bilo je vuci, potegni, ali samo u prvoj četvrtini, koju je Ragusa dobila s 18:15, a u kojoj je gubila s 12:17, te 14:11. U drugom dijelu druge četvrtine napravila je seriju 10:0 s kojom je stekla 17 koševa prednosti, dok je na odmor otišla s 13 (28:41). Kako je dobila i treću četvrtinu, i to s 15:10, i prije zadnje četvrtine bilo je jasno kako će pobjedom otvoriti sezonu u najvećem rangu, u kojem je prvi put u svojoj povijesti u ulozi branitelja naslova.

Odlaskom Ane Vrsaljko, jedne od junakinja povijesnog uspjeha, duple krune prošle sezone, prvih trofeja u vitrinama kluba, otvorio se prostor za mladu Teu Ivanišević, koja je igrala gotovo pola sata u Splitu, pogodila 6 od 8 šuteva za dva, postigla 12 koševa, imala 7 skokova i asistenciju, a 'tukla' se pod košem baš s Vrsaljko od koje je dojučer učila. Bitku pod košem dobila je i Romana Stojanović, koja je također provela pola sata u igri, i svoj dio posla odradila više nego dobro (10 koševa, 8 skokova).

Prvi strijelac Raguse bila je nova igračica – Martina Kujundžić, koja je postigla 16 koševa, pogodila 4 od 7 lopti iz igre, te svih osam bacanja. Imala je 7 skokova, asistenciju... Naravno, ne može se bez Carmen Miloglav i Ive Todorić. Carmen 9 koševa, 8 skokova i 5 asistencija, a Todorić 7 koševa, 10 skokova, 3 asistencije..

image
Carmen Miloglav (Ragusa)
Tonči Vlašić

Ella Majstorović je ubacila 8 koševa bez promašaja (3/3 iz igre, 1/1 slobodna), kapetanica Katarina Zarač je pogodila tricu, imala 4 skoka, asistenciju. Ani Putica je pobjedi doprinijela sa 6 koševa, Nikolina Pavić s 2, a na kraju je bilo prilike da i najmlađe zaigraju: Paula Mojaš, Lucija Papić i Karla Raguž Lučić.

Vrsaljko je predvodila Split sa 17 koševa i 6 skokova, Nika Jelenković je postigla 16 koševa...

U 2. kolu Ragusa je opet gost, i to Pule Moviter. 

20. travanj 2024 12:16