StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA TROFEJ

Svi u Gospino polje, Ragusa lovi 2:0 u finalu na tri pobjede, bit će joj lakše uz pomoć s tribina!

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2022. - 11:46

Jučer je utakmica dana bila majstorica četvrtfinala doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske između Squarea i Futsal Dinama, Gospino polje se treslo od podrške domaćima, i na kraju od radosti jer su 'crveno plavi' izborili polufinale.

Danas opet svi putevi vode u Gospino polje. Igra se druga utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske između košarkašica Raguse i Plamen Požege.

Ragusa je u naletu, u lovu na tri pobjede, što donosi naslov prvaka, vodi s 1:0. Napravila je teniskim riječnikom break u prvoj utakmici, slavila usred Požege, a sad je druga utakmica u njenom domu. Početak je u 19 sati.

Prošle godine se finale igralo iza zatvorenih vrata, te je večerašnja utakmica Ragusa - Plamen Požega prva finalna utakmica u povijesti dubrovačke košarke za prvaka na koju mogu doći gledatelji.

Nek' se zna kako Ragusa ne zna za poraz u finalnim utakmicama prvenstva Hrvatske. Niti jednu još nije izgubila u povijesti. Istina, ovo joj je tek drugo finale, uzastopno, ali lijepa priča traje i dalje. Prošle godine, u svom prvom finale doigravanja, čistih 3:0 protiv Medveščaka, a sad je dobila prvu protiv Plamen Požege.

Plamen Požega je u doigravanje za prvaka ušla s najbolje pozicije. Ragusa je i u polufinalu imala težak zadatak. Morala je slaviti u gostima, nisu joj samo pobjede kod kuće bile dovoljne jer je i Medveščak, suparnik u polufinalu, imao bolju startnu poziciju. Uspjela je tad. Sad je na isti način otvorila finale. Ide Ragusu, baš ide.

Naravno, bit će joj lakše uz pomoć s tribina. Ne treba isticati koliko bi značilo doći do vodstva 2:0 u finalu na tri pobjede!

20. travanj 2024 13:37