StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Svi na derbi u Gospino polje: Dubrovnik je imao problem – dva stranca, a samo jedan može biti u igri. Sad više tog problema nema

Piše Tonči Vlašić
7. travnja 2022. - 19:46

Pripremaju se košarkaši Dubrovnika za subotnju utakmicu s Boscom, koji je bio uspješan protiv Hermesa u prošlom kolu u kojem je sastav trenera Ivana Perinčića izgubio derbi kod lidera, zagrebačkog Dinama.

U Domu 'Dražena Petrovića' prekinut je pobjednički niz od osam utakmica Dubrovnika, bila je to ujedno posljednja utakmica za Amerikanca Justina McCarthura. Nije bio za koplje bolji od domaćih, dolaskom 29-godišnjeg Ukrajinca Oleksandra Belikova trener Dubrovnika je imao problem – dva stranca, a samo jedan može biti u igri. Sad više tog problema nema.

Bosco je najveći konkurent za drugo mjesto, posljednje koje donosi ostanak u igri za plasmanom u veći rang. Valja podsjetit, šest najboljih iz prvog dijela sezone igra u ligi za pobjednika drugog razreda, prenijeli su sve rezultate, te u drugom krugu još jednom igraju svatko sa svakim. Nakon tih dodatnih deset ispita dva najbolja će igrati finale. Uspješniji ide izravno u najveći rang, HT Premijer ligu, a poraženi u finalu ima još jednu priliku, i to ga čeka predzadnji iz najvećeg ranga. 

U prvom dijelu sezone Bosco je prvo dobio Dubrovnik s 13 razlike u Zagrebu (82:69), ali ga je Dubrovnik ispeštao u Gospinom polju, bio uvjerljiviji (95:73).

Sad se prvo poluvrijeme njihovog ogleda u drugom krugu sezone igra u Gospinom polju, pobjeda je, naravno, prvenstveni cilj, a neće biti nevažno i s kolikom će se razlikom slaviti. Možda i to na kraju bude odlučivalo.

LIGA ZA POBJEDNIKA

Poredak: 1. Dinamo 22/4, 2. Bosco 19/7, 3. Dubrovnik 19/7, 4. Ribola Kaštela 18/8, 5. Hermes Analitica 17/9, 6. Omiš 14/12

Utakmica Dubrovnik – Bosco je u subotu, 9. travnja, najzanimljiviji sportski događaj u gradu. Ogled u Gospinom polju počinje u 19 sati. 

19. travanj 2024 22:33