StoryEditorOCM
KošarkaMLAĐI UZRASTI |

SVE ŠTO SU IGRALE, DOBILE SU Dvije ekipe Raguse pobjednički ušetale među četiri najbolje u državi, a sad ih čeka Final four!

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2021. - 18:29

Sve što su igrale ove sezone – dobile su, i nije riječ o jednoj, već o dvije uzrasne kategorije Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, točnije, ekipi do 13 godina, te do 15 godina. Obje su među pobjednički ušetale među četiri najbolje u državi, a sad ih čeka Final four. Jedna pobjeda donosi medalju, a dvije najsjajniju.

Prve će na završni ispit djevojčice do 15 godina, tj. mlađe kadetkinje. Njih čeka u Đurđevcu polufinale protiv Vodica, a dan poslije, ovisno o rezultatu prvog dana, igrat će protiv pobjednika ili poraženog iz drugog polufinala u kojem se sastaju zagrebačka Trešnjevka i Podravec, domaćin turnira.

Vikend poslije Rijeka je domaćin Final foura za djevojčice do 13 godina. Ragusa u polufinalu igra protiv Broda na Savi, a drugi polufinalni par su splitski KAŽL i FSV, domaćin turnira.

Alma Majstorović i Cvetana Matić su trenerski dvojac Raguse. Odvele su prvu ekipu do duple krune, a evo ih sad u prilici donijeti nove uspjehe. I dok su sa seniorskom ekipom ostvarile povijesni uspjeh, prvi trofeji od osnutka kluba, spomenuti dvojac je u mlađim uzrastima 'pun k'o brod'.

Ima tome nekoliko godina kad su njih dvije zavrnule rukave. Djevojčice do 11 godina su bile prve koje su osvojile naslov prvaka države u povijesti Raguse. Majstorović ne zaboravlja 2017. godinu.

- Ukupno smo u Mini basketu, tj. uzrastu do 11 godina osvojile do sad tri medalje. Prvaci te 2017., te dva puta doprvaci. Bili smo treći u državi u uzrastu do 12 godina, a s uzrastom do 13 godina jednom doprvaci, a jednom treći – istaknut će Alma Majstorović.

image
Ženski košarkaški klub Ragusa

Obje ekipe su prvo bile najbolje u regiji jug, djevojčice do 13 godina slavile u konkurenciji dva splitska kluba, KAŽL-a i Splita, te Šibenika i Vodica, a djevojčice do 15 godina u regiji jug bile najbolje u konkurenciji Šibenika, Vodica i Splita, a potom su obje ekipe u četvrtfinalu slavile protiv klubova iz Zagreba, i to usred Zagreba. Djevojčice do 13 godina su pobjedom kod Medveščaka izborile Final four, a djevojčice do 15 godina su svladale Folka Borovje u njihovom domu.

Oba uspjeha potpisale su četiri igračice: Andrea Milat, Una Majstorović, Dolores Stabile i Lea Vodopić. U ekipi djevojičica do 13 godina boje Raguse su do Final foura branile još Leona Marković, Ani Kisić, Greta Prkoča, Marta Vuletić, Natali Petronio, Mara Koncul, Paulina Zarač, Taira Dragojević, Lara Bujak, Tia Tokić i Barbara Skaramuca, dok su uspjehu mlađih kadetkinja doprinjele još Ella Majstorović, Paula Lobaš, Danijela Đurić, Martina Lončar, Iva Tokić, Lući Jeić, Mia Mirović i Inda Ćustović.

Polufinalni susret na završnom turniru za djevojčice do 15 godina Ragusa u Đurđevcu protiv Vodica igra u subotu, 3. srpnja, s početkom u 18 sati.  

19. travanj 2024 11:22