StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

SVE JE JASNO Ragusa s tri nove igračice i novim trenerom napada oba domaća naslova!

1. listopada 2019. - 18:10
Lorena Molnar, 194 centimetara visoka košarkašica, koja igra na poziciji centra, nova je članica Ženskog košarkaškog kluba Ragusa. Protekle sezone nastupala je za talijanskog drugoligaša Carosello Carugate za kojeg je, kako donosi zenska-kosarka.com, odigrala 28 utakmica te prosječno ostvarivala učinak od 11.5 poena, 9.0 skokova, 1.5 asistencija, 0.7 ukradenih lopti i 1.0 blokada po susretu.

Rođena je u Virju 1998. godine. Osim u Italiji igrala je u Sloveniji (Cinkarna Celje i Domžale), Češkoj (Slovanka MB) i Turskoj (Bornova Backer), dok je u Hrvatskoj igrala prvo za matični Podravac iz Virja te za Pulu ČT. Bila je članica mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Kao juniorka zauzela je dvanaesto mjesto s Hrvatskom na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2016. godine, a dvije godine poslije na istom mjestu s U20 reprezentacijom 16. mjesto na Europskom prvenstvu divizije A. Bila je i na širem spisku seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket 2019. godine...

U svom rodnom Virju, gdje ju je trenirao otac, inače trener Podravca, Ivica Molnar, počela je košarkašku karijeru. Potom odlazi u Celje gdje je završila i srednju školu...

Molnar je treće igračko pojačanje Raguse ovog ljeta, drugo na poziciji centra. Prethodno je stigla Ana Vojtulek, 20-godišnja 187 centimetara visoka košarkašica, treće ime koje je u Gospino polje stiglo iz Medveščaka, aktualnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Podsjetnik, prvo je dubrovački klub posegnuo za trenerom Braslavom Turićem nakon što Medveščak s istim nije produžio suradnju nakon šest uzastopnih naslova prvaka Hrvatske i posljednjih pet sezona osvojene duple krune. Potom je iz Medveščaka u Ragusu stigla Iva Todorić, prošle sezone najbolja hrvatska košarkašica. 

Dolazak Molnar, prethodno Turića, Todorić i Vojtulek, potvrda je kako Ragusa u novoj sezoni cilja na oba domaća naslova, prve trofeje u povijesti kluba. Nova sezona počinje 12. listopada. Ragusa je domaćin Zagrebu.
19. travanj 2024 03:16