StoryEditor
KošarkaŠPANJOLSKA |

SUSJEDSKI OGLED U PREDSEZONI Ante Tomić nakon osam godina zaigrao kontra ‘svoje‘ Barcelone

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2020. - 22:40
Dvoboj Ante Tomića (Joventut) i Nikole Mirotića (Barcelona)
Iza zatvorenih vrata Olimpijske dvorane u Badaloni Barcelona je sa 75:68 dobila u utakmici predsezone Joventut. Ante Tomić je nakon osam godina provedenih u dresu Barcelone, zadnje dvije sezone je bio njezin kapetan, prvi put igrao kontra svog dojučerašnjeg kluba. Isto vrijedi i za Pau Ribasa, koji je zadnji pet sezona nastupao za Barcelonu.

Pierre Oriola je nasljedio Tomića. Ponio kapetansku traku Barcelone. Dubrovčanin je i dalje jedini stranac u povijesti Košarkaškpg kluba Barcelona, koji je imao čast nositi kapetansku traku.

U samoj završnici utakmice u Badaloni, pri rezultatu 66:71, Tomić je ukrao loptu Orioli, izborio dva slobodna bacanja, ali nije pogodio... Joventut je bolje otvorio utakmicu. Dobio prvu četvrtinu s 20:13, na poluvremenu vodio sa 40:32, Shawnm Dawson i Ante Tomić su poviukli najviše u tim trenucima. Domaćin je na početku treće imao plus 11 (43:32), ali nakon toga preokret. Barcelona je treću četvrtinu dobila s 28:10 te uoči četvrte četvrtine imala deset koševa viška (60:50). 

Tomić je s 8 koševa bio drugi strijelac Joventuta, točnije dijelio je drugo mjesto. Po 8 su ubacili još Nenad Dimitrijević, Shawn Dawson i Pau Ribas, a najviše Vladimir Brodziansky (12), dok je jedini dvoznamenkasti u redovima Barcelone bio Nikola Mirotić sa 14 koševa.

image
Momčad Joventuta u sezoni 2020./21.
loading...

Izdvojeno

21. rujan 2020 13:21