StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Sreten Radović sudio majstoricu nakon koje je ‘gorio‘ Pirej, tisuće navijača utrčale na parket, a na kojoj je NBA velikan Kevin Durant doživio salve zvižduka

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2022. - 08:50
'Gori' Pirej nakon pobjede Olympiaciosa, koju je pratio s tribina Kevin Durant, NBA zvijezda, a sudio Sreten Radović

Peta je odlučivala, Olympiacos ili AS Monaco, tko će na Final 4 Eurolige u Beograd? Dvorana u Pireju puna k'o šipak. Ako može stati oko 11, 12 tisuća, bilo ih je 16, 17. Među njima i legendarni NBA igrač Kevin Durant, koji je nakon ispadanja Brooklyn Netsa u prvom krugu doigravanja za NBA prvaka skoknuo do Europe. U Pirej je došao kao navijač sastava iz Kneževine budući za njega igra njegov prijatelj Mike James. Zbog toga su ga dočekali zvižduci navijača 'crveno bijelih'. 

U tom 'paklu' Pireja bio je i Dubrovčanin Sreten Radović, sa zviždaljkom uz njega još Luigi Lamonica i Emilio Perez. To je trojka koja je sudila majstoricu, koju je dobio domaćin s 94:88, te će Olympiacos na Efes Pilsen prvog dana Final 4, dok će u drugom polufinalu igrati Barcelona i Real Madrid. Polufinala su 19. svibnja.  

AS Monaco je dugo, dugo vodio zahvaljujući prije svega Jamesu, ali kad je ostao 'bez goriva', dogodio se preokret. Gorjele su bengalke, slavilo se u Pireju dugo, dugo u noć... kad je sirena označila kraj utakmice, tisuće navijača su utrčale na parket...

Radović je sudio i prvu utakmicu četvrtfinalne serije između Olympiacosa i AS Monaca, zatim treću utakmicu četvrtfinalne serije između Bayerna i Barcelone. I taj par je otišao u petu utakmicu, i tu je domaćin dobio majstoricu.

 

25. travanj 2024 13:42