StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

ŠPANJOLSKI MEDIJI PIŠU Mario Hezonja se vratio u Europu, eno ga u Blaugrani, trenira s Barcelonom

Piše Tonči Vlašić
22. prosinca 2020. - 11:51
Španjolski mediji pišu kako je Mario Hezonja u Europi, te kako trenira s Barcelonom. Ističu kako Sarunas Jasikeviciusus, trener sastava iz Blaugrane, razmišlja o 25-godišnjem Dubrovčaninu kao o drugom idealnom pojačanju za svoj sustav igre, posebno nakon ozljede i operacija stopala Victora Clavera.

Hezonja je u Barceloni proveo tri sezone. Stigao je 2012. godine iz žutog dresa Zagreba (karijeru je počeo u Dubrovniku, te nakon toga Gospino polje zamijenio dvoranom u Trnskom). Osvojio je naslov prvaka Španjolske 2014. godine, a nakon što iduće sezone nije uspio u finalu ponoviti uspjeh, poraz od Real Madrida, otišao je u NBA. Na draftu je izabran kao peti u prvom krugu. Tri sezone je nosio dres Orlando Magica. Potom jednu sezonu proveo u dresu New York Knicksa, a zadnju sezonu u Portland Trail Blazersima s kojima je prvi put igrao u doigravanju za prvaka te izgubio na startu sa 4:1 od kasnijeg prvaka, Los Angeles Lakersa. Hezonja je uoči nove sezone pokupio gotovo dva milijuna dolara vrijednu opciju koju su mu prilikom potpisivanja ugovora dali Portland Trail Blazersi, no ubrzo nakon toga je razmijenjen u redove Memphisa, koji ga je prije nekoliko dana otpustio. 

Nakon što je bilo jasno kako neće igrati za Memphis, američki mediji su pisali kako je za očekivati da će mnoge druge NBA momčadi pokazati interes za Hezonjinim uslugama po završetku trening-kampova. To se do danas nije dogodilo, a nova NBA sezona kreće noćas.

I dok se čekala nova vijest o Hezonji iz NBA-a, stigla je vijest iz Španjolske kako Hezonja trenira s Barcelonom.
24. travanj 2024 18:33