StoryEditorOCM
KošarkaPRIPREMNE UTAKMICE |

SLOVENIJA BOLJA U RIJECI Mario Hezonja zaigrao za reprezentaciju nakon pet godina, te bio naš drugi strijelac

Piše Tonči Vlašić
16. lipnja 2021. - 21:11

Hrvatska je u Rijeci poražena od Slovenije s 94:80 u svojoj prvoj pripremnoj utakmici uoči nastupa na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji će se krajem lipnja i početkom srpnja igrati u Splitu.

Za Hrvatsku je nakon pet godina, točnije, od nastupa na Olimpijskim igrama u Riju 2016., nastupio Dubrovčanin Mario Hezonja. Igrao je protiv Slovenije 24 minute. Pogodio je dva od osam šuteva iz igre od čega jednu tricu iz tri pokušaja, te ubacio pet od šest slobodnih bacanja. Imao je 4 skoka, 3 asistencije, 4 izgubljene te jednu ukradenu loptu. Bio je drugi strijelac Hrvatske. Jedino je više ubacio Miro Bilan (11 koševa i 7 skokova).

Nastupio je i Toni Katić iz Baćine pokraj Ploča, koji je igrao 5 minuta. Ubacio 2 koša, svoj jedini pokušaj, te imao jedan skok.

Sloveniju je predvodio Jaka Blažić s 20 koševa, Klemen Prelepić sa 14 koševa, Luka Rupnik s 13 koševa...

image
Mario Hezonja (Hrvatska) protiv Slovenije u Rijeci
Matija Djanjesic/Cropix

U petak, 18. lipnja, Hrvatska će bit gost Slovenije. Potom će 19. lipnja pripreme nastaviti u Splitu gdje će prvo, 23. i 24. lipnja, odigrati dvije pripremne utakmice protiv Portorika. Prvi nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre naši će imati u Spaladium Areni 30. lipnja kad je čeka ogled protiv Brazila, a 1. srpnja utakmica protiv Tunisa.

Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale, koje se igra 3. srpnja. Finale je dan poslije. Samo će pobjednik turnira u Tokio. U drugoj skupini turnira u Splitu su Njemačka, Rusija i Meksiko.

16. travanj 2024 20:15