StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA

Real uspješan u gostima samo 48 sati nakon preokreta protiv Partizana, i opet je Hezonja naštimao ruku

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2023. - 01:58

Dva dana nakon plasmana na Final four Eurolige, koji se 19. i 21. svibnja igra u Kaunasu, preokreta protiv Partizana u četvrtfinalnoj seriji od 0:2 do 3:2, te u majstorici od minus 18 početkom treće četvrtine do pobjede 98:94, Real Madrid je s uspjehom odradio zaostatak u domaćem prvenstvu kod Valencije.

Bio je bolji u utakmici 32. kola sa 79:68, te je i dalje treći, s pobjedom manje od vodećeg dvojca, Barcelone i Baskonie, koji ima po 27 pobjeda i 5 poraza. Reala su do dvadeset i šeste pobjede u španjolskoj ligi vodili Mario Hezonja i Gerschon Yabusele.

Dubrovčanin je pogodio sva tri šuta za dva, četiri od šest za tricu, te oba slobodna bacanja, imao 5 skokova, 2 asistencije te osvojenu loptu.. Yabusele je ubacio 25.

Još su dva kola do kraja ligaškog dijela. Hezonja i ekipa su u idućem kolu kod Gran Canarie, a Baskonia dočekuje Barcelonu. Potom Baskonia dočekuje Gironu Roka Prkačina, koja još nije osigurala ostanak, Real dočekuje Betis, a Barcelona Murciu. Joventut Ante Tomića je sedmi, siguran u nastup u doigravanju za prvaka.

Realu je na Final fouru Eurolige suparnik u polufinalu Barcelona, a u drugom polufinalu su Olympiacos i Monaco.

24. travanj 2024 12:11