StoryEditorOCM
KošarkaPREMIJER LIGA (Ž)

Raspjevana Ragusa u nastavku derbija u Gospinom polju, i kad je tako, ostala je na vrhu, nije dozvolila da ga preuzme Novi Zagreb

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2023. - 19:02

Ragusa je dobila derbi. Sa 17 razlike (70:53) svladala Novi Zagreb, te u 20. kolu stigla do svoje osamnaeste pobjede. Bila je odlična u nastavku utakmice, koji je dočekala sa samo dva koša prednosti (31:29), te je nastavila svoj pobjednički niz. Pritom je izbacila iz igre za poziciju broj jedan u doigravanju Novi Zagreb, koji je pobjedom u Gospinom polju mogao preuzeti vrh. Ovako, ima 2:0 protiv njega, dva kola prije kraja ligaškog dijela.  

Na poluvremenu se pak činilo kako se nastavlja niz – derbi u Gospinom polju uvijek neizvjestan do kraja. Ragusa to u gostima riješi nekako lakše. Međutim, nastavak je bio pjesma Raguse, te je vrlo brzo bilo jasno tko će slaviti.

Ragusa je tricama razbijala svaku zonu, koju je postavila Danica Talajić, trenerica Novog Zagreba. Pamtimo je - prije više od 20 godina nosila je dres Raguse. Bili su to dani kad je dubrovački klub prvi put kroz niži rang stigao do najvećeg. Igrala je tad i Cvetana Matić, trenerica Raguse.

Što kaže valorizacija? Petorka Lina Strilić, Carmen Miloglav, Lea Hajdin, Iva Todorić i Ana Vrsaljko su iskočile. Kad je u nastavku u probleme upala Vrsaljko, igrala je Nikolina Pavić. Iako nije postigla niti jedan koš, prednost Raguse je za vrijeme dok je bila u igri narasla za 7 koševa.

Spomenuta petorka je postigla 66 od 70 koševa Raguse (Miloglav 17, Hajdin 15, Vrsaljko 14, Strilić 11 i Todorić 9), zatim ona je imala 35 od 39 skokova, uz njihova imena su sve asistencije (22, Miloglav 9, Todorić 5, Strilić i Hajdin po 4), sve ukradene lopte (7 od čega Hajdin i Todorić po 3, Strilić 1), svih pet blokada (Hajdin dvije, Miloglav, Todorić i Vrsaljko po 1). Strilić i Miloglav su ubacile po tri trice, Hajdin i Todorić po jednu… Ella Majstorović je postigla preostala 4 koša.

image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/
image

Ragusa - Novi Zagreb

Tonči Vlašić/

Ragusa još nije osigurala jedinicu. Prijeti joj Trešnjevka 2009., koja ima bolji međusobni omjer, a samo jedan poraz više. U idućem kolu prvakinje idu u goste Medveščaku, koji ima dva poraza više, kao sad i Novi Zagreb... 

18. travanj 2024 12:05