StoryEditorOCM
KošarkaNAGRAĐENE NAJBOLJE |

RAGUSA U ZAGREBU POKUPILA DVIJE NAGRADE Iva Todorić podijelila najviše asistencija, a treneri odlučili: Ana Vrsaljko je najbolja igračica lige!

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2021. - 10:36
Ana Vrsaljko i Iva Todorić - dvojac Raguse s nagradama, Vrsaljko je najbolja igračica po ocjenama trenera, a Todorić je po statistici najbolji asistent ligeSrđan Vrančić/Cropix

Anu Vrsaljko, sjajnog centra Raguse, prvoligaški treneri su izabrali za najbolju igračicu Premijer lige košarkašica. Još jedna nagrada, koje su se dijelile u poluvremenu druge utakmice finala doigravanja za prvaka Hrvatske između Medveščaka i Raguse u zagrebačkoj Pešćenici, završila je u rukama dubrovačkih košarkašica – Iva Todorić je najbolja asistentica lige.

- Meni je ovo druga pojedinačna nagrada u ligi - istaknula je Todorić, koja je u zadnjoj odigranoj sezoni do kraja, 2018./19., bila najbolja igračica lige po izboru trenera. Vrsaljko je također već osvojila jednu nagradu - bila je u sezoni 2015./16. najbolji strijelac lige.

Gledajući učinak u ligaškom dijelu prvog razreda ove sezone ukupno najbolje brojke imala je Kelli Ann Schrauth iz Pule Moviter, te je ona statistički MVP prvenstva. Preostale dvije nagrade, koje su se dodjelile na osnovu statističkih podataka, otišle su u ruke igračica Plamen Požege - Jelena Ivezić je najbolji strijelac, a najbolji skakač Kapinga Maweja La Mama.

Prvoligaški treneri su osim najbolje igračice izabrali i najboljeg između sebe, a tu nagradu je dobio Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika, koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije.

image
Nagradu je Ani Vrsaljko uručila Danira Nakić
Srđan Vrančić/Cropix
image
Ivi Todorić je nagradu uručila Korana Longin
Srđan Vrančić/Cropix
image
Laureati - Ivezić, Todorić, Bralić, Vrsaljko, La Mama i Schrauth 
Srđan Vrančić/Cropix

Najvažnije za Ragusu jest činjenica kako je na parketu Pešćenice u srijedu ostvarila novi uspjeh protiv Medveščaka, nakon 73:53 pobjede u Dubrovniku prošle nedjelje, bila je bolja sad sa 76:63, te vodi 2:0 u finalnoj seriji na tri pobjede, a kako igra mogla bi do naslova prvaka Hrvatske stići već u nedjelju, 9. svibnja, kad se u Gospinom polju igra treća utakmica finala s početkom u 17 sati.

- Odlično smo otvorile utakmicu u Zagrebu. Zatim smo imale krajem druge četvrtine 'crnu rupu', Medveščak je to iskoristio te je na odmor otišao s dva koša prednosti. Međutim, nastavak smo odigrale još bolje nego početak utakmice, pokazale kako smo bolja ekipa od Medveščaka. Nadam se kako ćemo dobiti i treću, te kako ćemo na naljepši mogući način zaključiti sezonu, ali znam kako neće biti lako. Pritisak je velik kad se dođe na korak do najvećeg uspjeha. Medveščak s druge strane nema što izgubiti u nedjelju. Trebat ćemo zbog toga biti još bolje nego u prve dvije utakmice - rekla je Todorić. 

19. travanj 2024 12:27