StoryEditorOCM
KošarkaZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA KOŠARKAŠICE 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC', DUBROVNIK, 14. I 15. TRAVNJA

RAGUSA U FINALE SA ZVUKOM SIRENE Kakav preokret, kakva trica Marin s centra za pobjedu!

14. travnja 2018. - 23:40

Ragusa je u finalu. Plače od sreće, a Zadar od tuge. Dubrovačka ekipa će igrati u nedjeljnom finalu protiv Medveščaka, i to nakon 'ludog' preokreta u posljednjoj četvrtini, te koša za pobjedu sa zvukom sirene. Ina Marin, Zadranka u dresu Raguse je šutirala s centra nakon čega je cijela dvorana trčala prema njoj. Na parketu Gospina polja klupko radosti igračica i vodstva Raguse te navijača. Na semaforu: Ragusa - Zadar 71:68.

Zadar je sve držao u svojim rukama. Dobio je prve tri četvrtine. Raguse nije bilo nigdje dvije i pol četvrtine. Prvi koš u nastavku domaće su postigle tek nakon 5 minuta i 37 sekundi igre. Zadar je nakon 37:31 na poluvremenu imao 45:31, a na kraju treće imao plus 11. Zatim, kreće Ragusa. Trica za tricom, i evo je na samo dva koša zaostatka (59:61). Potom sjajna Ana Vrsaljko pogađa i 'izbacuje' Romanu Stojanović iz igre (peta osobna). Pogađa i dodatno slobodno bacanje (59:64). Karla Kalajžić ubacuje za dva. Potom napad Zadra. Vrsaljko skače u napadu. Suci sviraju osobnu u napadu te tehničku zbog prigovora nakon čega je Vrsaljko u suzama (peta osobna).

Josipa Zovko pogađa slobodno te Ragusa ima napad. Nakon što je propustila dva napada, Ragusa je izgubila iz vida Mariju Šolić, koja sama pod košem pogađa za vodstvo Zadra 66:62 (malo više od dvije minute prije kraja). Zatim trica Kalajžić i evo Raguse na koš zaostatka (65:66). Zadranke potom ne pogađaju slobodna bacanja. Prvo Ivana Dujić, ali Zadar ima novi napad, međutim, dva šuta ne ulaze, kao potom ni prodor Ine Marin na drugoj strani. Minutu i 3 sekunde prije kraja bacanja za Ninu Dedić, ali ni ona ne pogađa te je i dalje na semaforu samo koš prednosti za Zadar. Ragusa je imala napad. Šutirala je Ina Marin. Nije pogodila, ali skače pod košem Zadra Katarina Matijević - koš za 67:66 i dodatno slobodno bacanje. Ragusa vodi i sa 68:66 (40 sekundi do kraja). Zadar je izjednačio 5 sekundi prije kraja (Lucija Perica). Lopta do Marin. U trku, šut. Pala je na parket. Nije vidjela kako je lopta prošla kroz obruč...

Drugo polufinale
Ragusa – Zadar 71:68
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 250. Suci: Krunoslav Holjevac (Slavonski Brod), Franko Gracin i Marko Mustapić (obojica Zagreb). Opunomoćenik: Damir Basarić (Split).
RAGUSA: Marin (12), Stojanović (18), Zarač (2), Tomičić (6), Haklička (5), Matijević (4), Erslan, Stanković, Zovko (17), Kristić, Kalajžić (7), Putica. Trener: Zdravko Kitin.
ZADAR: Oštrić (3), Jelenković (8), Dujić (7), Vrsaljko (14), Budija, Nikpalj, Perica (12), Gardijan, Mandić (3), Dedić (17), Šolić (4), Prenđa. Trenerica: Marija Mazija.
Četvrtine: 10:15, 21:22, 13:18, 27:13.
 

Dubrovnik 2018.
Sportska dvorana u Gospinom polju

Subota, 14. travnja
Prva polufinalna utakmica: 
Šibenik – Medveščak 64:86, druga polufinalna utakmica: Ragusa - Zadar 71:68

Nedjelja, 15. travnja
17 sati, finale:
 Medveščak - Ragusa

Haklička MVP kadetske WABA lige
Prije početka utakmice svečanost. Ani Haklički, košarkašici Raguse, uručena su priznanja za najbolju igračicu i najboljeg strijelca kadetske WABA lige. Priznanja su joj uručile trenerice mlađih uzrasta dubrovačkog kluba, Alma Majstorović i Cvetana Matić.

13. srpanj 2024 11:29