StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN SJAJAN |

RAGUSA SLAVI U GOSPINOM POLJU, A MARIO HEZONJA U ATENI Panathinaikos na krilima Dubrovčanina osvojio Kup Grčke!

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2021. - 21:22
Panathinaikos je pobjednik Kupa Grčke 2021. godine s Dubrovčaninom u glavnoj ulozi (Mario Hezonja peti u prvom redu, s lijeva)

U isto vrijeme kad su košarkašice Raguse slavile u Gospinom polju naslov prvaka Hrvatske, slavio je u Ateni Mario Hezonja. Dubrovčanin je osvojio svoj prvi trofej s Panathinaikosom, i to Kup Grčke. U velikom finalu 'zeleni' su s 91:79 dobili Promitheas, te su po dvadeseti put u povijesti tog natjecanja uzeli 'kantu'.

Hezonja je vukao Panathinaikos u četvrtfinalu, vukao je i u polufinalu, napisali su grčki novinari kako zahvaljujući njemu Panathinaikos sigurno ide prema duploj kruni. Potvrda je stigla i u finalu. Mario je bio drugi strijelac, prvi skakač i prvi asistent svoje momčadi. Ubacio je u finalu 18 koševa, pogodio 4 od 6 šuteva za dva, 2 od 8 šuteva za tricu, te sva četiri slobodna bacanja, uz to imao 6 skokova i 5 asistencija.

Hezonja je ovo drugi seniorski trofej u karijeri. Prvi je osvojio s Barcelonom 2014. kad je bio prvak Španjolske. Bio je tad najmlađi član momčadi, koji je od ukupno 45 utakmica te sezone 22 puta bio u sastavu.

Ovaj put, sedam godina poslije, Hezonja je bio u glavnoj ulozi, junak Panathinaikosa.

image
Leti Mario Hezonja (Panathinaikos)
16. travanj 2024 11:24