StoryEditorOCM
KošarkaLIGA ZA PRVAKA |

RAGUSA SLAVI - PRVA JE, PRVA U LIGI Nekompletne pobjednice Kupa slavile u Zagrebu, te po novi trofej - naslov prvaka - kreću s pozicije broj jedan!

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2021. - 19:08

Ragusa je u zadnjem kolu Lige za prvaka dobila Trešnjevku 2009. usred Zagreba sa 74:64, uzela 'jedinicu', te će bit domaćin u prvoj i trećoj utakmici finala doigravanja, te u eventualnoj majstorici. Kome? Doznat će nakon što se na Baldekinu ogledaju Šibenik i Medveščak. Šibeniku treba pobjeda s deset i više razlike za drugo mjesto i plasman u finale. U suprotnom će Ragusa igrati u finalu protiv Medveščaka, branitelja naslova.

Početak za Ragusu u Domu sportova u Zagrebu nije bio dobar. Trešnjevka je prvu četvrtinu dobila s 10 razlike (23:13). Već nakon četiri minute igre domaće su vodile s 10 razlike (15:5). Ana Vrsaljko je ubacila 11 od 13 koševa Raguse u prvih deset minuta, a preostala dva kapetanica Katarina Čagalj. Dubrovačka ekipa bi u slučaju poraza, a pobjede Medveščaka u Šibeniku, ostala bez prve pozicije u doigravanju. Međutim, iako Cvetana Matić i Alma Majstorović nisu mogle računati na pomoć sjajne Ive Todorić, iako bi još nekoliko udarnih igračica, da nije važna utakmica, sigurno ostale sjediti na klupi, možda ne bi ni putovale na utakmicu, Ragusa je uspjela. Zagospodarila je reketom. Do poluvremena je izašla iz minusa (37:37), nakon deset minuta treće četvrtine imala je 12 koševa viška (57:45), a tu prednost je znala sačuvati u posljednjih deset minuta.

Vrsaljko je utakmicu zaključila s 23 koša i 4 skoka, Romana Stojanović je postigla 19 koševa, imala 6 skokova i 2 asistencije, učinak Ivone Matić je 6 koševa i 10 skokova, Elle Majstorović 6 koševa, 2 skoka i 3 asistencije, Josipe Silov 8 koševa, 3 skoka, 5 asistencija i 6 ukradenih lopti, Katarine Čagalj 2 koša, 3 skoka, asistencija i ukradena lopta, te Marije Pocrnjić 2 koša i 2 skoka. Za kraj smo ostavili prvo ime Raguse – valorizacija 23 – Carmen Miloglav, koja je postigla 8 koševa, imala 8 skokova, 2 ukradene lopte i 2 blokade, te čak 14 asistencija!

Ragusa je ove sezone uzela prvi trofej - Kup Ružice Meglej Rimac, ujedno prvi trofej u povijesti kluba. Unatrag tri kola je bilo jasno kako će po prvi put u svojoj povijesti igrati u finalu doigravanja za naslov prvaka, a sad je u zadnjem kolu lige zgrabila novom pobjedom i poziciju broj jedan, a što joj nikad nije uspjelo u povijesti.

Sad dubrovačke košarkašice čekaju da se odigra utakmica u Šibeniku, da doznaju protiv koga će igrati u finalu, te kreću u bitku za novi trofej - naslov prvaka Hrvatske!

MEDVEŠČAK U FINALU

Medveščak je sa 74:55 dobio na Baldekinu Šibenik, te će on biti suparnik Ragusi u velikom finalu. 

18. travanj 2024 01:21