StoryEditorOCM
KošarkaJOŠ PET DANA |

RAGUSA PRVI ILI MEDVEŠČAK SEDMI PUT Hrvatski košarkaški savez potvrdio termine (prve) tri utakmice finala doigravanja za prvaka!

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2021. - 17:18
Kup je naš - slave košarkašice Raguse na splitskim Gripama 11. travnja osvajanje prvog trofeja u povijesti klubaTonči Vlašić

Ragusa i Medveščak finalnu seriju za prvaka Hrvatske otvaraju u nedjelju, 2. svibnja, u 17 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Ragusa prvi put u svojoj povijesti državni prvak ili Medveščak sedmi put, i to sedmi put uzastopno?

Finale doigravanja igra se na tri pobjede. Hrvatski košarkaški savez je već potvrdio kako se druga utakmica finala igra u Zagrebu u srijedu, 5. svibnja, s početkom u 18 sati, a treća u nedjelju, 9. svibnja, u 17 sati u Dubrovniku. Eventualna četvrta igrala bi se u Zagrebu, a ukoliko bi finalna serija se odužila do maksimalnih pet utakmica, majstorica bi bila u Gospinom polju budući je Ragusa bila pobjednik ligaškog dijela, a Medveščak drugi. U ligaškom dijelu rezultat je 1:1. Obje ekipe su slavile kod kuće.

Ragusa je osvojila prvi domaći trofej ove sezone, ujedno prvi u povijesti kluba. Dobila je u finalu na splitskim Gripama 11. travnja Šibenik, te nakon pet uzastopnih slavlja Medveščaka upisala svoje ime na trofej pobjednika Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Ragusa prvi put igra u finalu doigravanja za prvaka.

18. travanj 2024 14:17