StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

RAGUSA JASNA I GLASNA, HOĆE OBA TROFEJA Još je jedna reprezentativka stigla u Gospino polje

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2020. - 15:57
Hrvatske košarkašice slave pobjedu protiv Njemačke u Zaboku u kvalifikacijama za EP (tu su i Dubrovkinja Carmen Miloglav, te nova igračica Raguse, Iva Slonjšak) foto: fibaeuropa
Iva Slonjšak, 23-godišnja 183 centimetra visoka košarkaška reprezentativka Hrvatske, koja zadnje dvije godine igrala u Turskoj, nova je članica Ženskog košarkaškog kluba Ragusa.

Zagrebačka košarkašica je ponikla u Trešnjevci. Devet godina je bila članica zagrebačkog kluba. Potom tri sezone igrala za najbolju slovensku ekipu, Cinkarnu Celje nakon čega je otišla u Tursku. Lani u ožujku je morala na operaciju (cista u peti). Dugo se oporavljala. Zatim je bila na posudbi. Igrala za Elazig Basketbol. Ugovorom je bila vezana za Cukurove Basketbol iz Mersina.

image
Iva Slonjšak (Hrvatska) protiv Njemačke u Zaboku foto: fibaeurope


Slonjšak je bila među najboljim igračicama hrvatske reprezentacije, koja je u studenom 2019. pobijedila u gostima Latviju i kod kuće Njemačku te napravila odličan start u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine. (Hrvatsku 12. i 15. studenog očekuje na domaćem terenu sraz sa Sjevernom Makedonijom i Latvijom, obje utakmice na domaćem terenu). Na posljednjim priprema seniorske reprezentacije Hrvatske, koje su održane krajem kolovoza u Gospiću, uz Slonjšak je, kao i u kvalifikacijskim utakmicama, bila i Dubrovkinja Carmen Miloglav.

Slonjšak je sad u dubrovačkoj ekipi koja je dolaskom Ane Vrsaljko i ostankom Ive Todorić, unatoč odlasku nekoliko igračica (Lorena Molnar, Ana Vojtulek, Ana Haklička, Karla Kalajžić i Živana Janković), opet ekipa koja će se boriti za oba domaća naslova. Trenerica Cvetana Matić uz Slonjšak, Vrsaljko i Todorić ima na raspolaganju i domaće snage (Carmen Miloglav, Romana Stojanović, kapetanica Katarina Čagalj (ex. Zarač), Ivona Matić, Matea Beletić, Marija Pocrnjić...).

Ragusa novu sezonu počinje 3. listopada u Šibeniku protiv Šibenika. U novoj sezoni Prva hrvatska liga je podijeljena u dvije skupine, Sjever i Jug. U svakoj skupini je po šest klubova. U skupini Jug su osim Raguse i Šibenika još Split, Zadar, Pula i Košarkaška akademija 'Žana Lelas', dok su u skupini Sjever Trešnjevka, Medveščak, Mursa, Zagreb, Plamen Požega i FSV.

Tri najbolja iz svake skupine, svatko sa svakim, doma i vanka, plasirat će se u Ligu za prvaka, a plasirani od 4. do 6. mjesta u Ligu za ostanak. Kreće se opet od nule. Novih deset kola. Dva najbolja sastava Lige za prvaka igraju potom finale doigravanja na tri pobjede. Domaćin prve i treće utakmice, te eventualne pete, majstorice, bit će bolje plasirani klub Lige za prvaka. Zadnji iz Lige za ostanak ispada, predzadnji razigrava za ostanak...
20. travanj 2024 13:08