StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

PROMJENA NA KLUPI, OTIŠAO AMERIKANAC Maro Lučić umjesto Željka Vreće

6. veljače 2020. - 10:35
Nakon sedmog poraza u nizu, a ukupno devetog u četrnaest utakmica, promjena na mjestu trenera prve momčadi Košarkaškog kluba Dubrovnik, člana Prve hrvatske lige: Maro Lučić, dosadašnji pomoćnik, preuzima momčad od Željka Vreće. Uz to klub je nakon samo tri odigrane utakmice napustio Amerikanac Stefan Cristopher Beard, koji je u pauzi prvenstva stigao iz Chicaga, ali nije ispunio očekivanja.

Podsjetnik, Dubrovnik je u ljeto 2018. pod vodstvom Vreće izborio plasman u Prvu hrvatsku ligu, a u njoj, u prvoj sezoni, razigravao za plasman u najveći rang, Premijer ligu. Zaustavljen je u majstorici polufinala. Razigravati za najveći rang bila mu je želja i ove sezone, dakle, opet biti među četiri najbolja u ligaškom dijelu, ali u završnici prvog dijela sezone upao je u probleme zbog ozljeda. Vreća nije mogao računati na Nikolu Došena, koji je još uvijek izvan parketa, i ne samo na njega. S tri poraza u nizu Dubrovnik je zaključio 2019., a taj negativan niz još nije uspio prekinuti. Izgubio je sve četiri utakmice u 2020. godini...

Lučić će prvi put u ulozi prvog trenera voditi Dubrovnik, koji je deseti u konkurenciji dvanaest sastava s pet pobjeda i devet poraza, u Zagrebu, u subotu, 8. veljače, protiv Bosca, koji je drugi s devet pobjeda i pet poraza. Do kraja ligaškog dijela sezone još je osam kola. 

FOTO Maro Lučić
18. travanj 2024 01:05