StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA PRVAKA |

POTVRĐENO KAD SE IGRA Ragusa zgrabila prvo mjesto na jugu, te čeka s kojeg će mjesta krenut Medveščak, s kojeg Trešnjevka...

Piše Tonči Vlašić
24. prosinca 2020. - 18:37
Ragusa će Ligu za prvaka početi 23. siječnja 2021. godine, i to će u 1. kolu ići u goste trećeplasiranom sastavu južne skupine, a tko je to, još se ne zna. Hrvatski košarkaški savez je 'izbacio' raspored drugog dijela sezone u kojem će po tri najbolja sastava obje skupine, sjeverne i južne, igrati za prvaka. U taj dio se kreće od nule. Ne prenose se rezultati ostvareni u skupini.
 
U skupini su Ragusa i Zadar zaključili posao. Ragusa je osvojila je prvo mjesto bez greške, dobila svih deset utakmica, doma i vanka - Šibenik, KAŽL, Split, Zadar i Pulu, a Zadar sve izgubio, te sad čekaju da ostali odrade posao do kraja. Tad će biti poznato tko je treći u južnoj skupini, ali i tko je drugi, dok se u sjevernoj skupini ništa ne zna, ni tko je prvi, ni tko je drugi, a ni tko je treći. Jasno je jedino kako su sigurni sudionici Lige za prvaka Medveščak i Trešnjevka 2009.

Plasirani od četvrtog do šestog mjesta igraju pak Ligu za ostanak. Ali, o Ligi za ostanak se ne priča u Gospinom polju, već o Ligi za prvaka u kojoj će Ragusa u 2. kolu, 13. veljače, dočekati u Gospinom polju najuspješniju ekipu sjeverne skupine, a zatim će u goste trećeplasiranoj ekipi sjevera (20. veljače). U 4. kolu opet je gost, i to drugoplasiranog sastava južne skupine, a u 5. kolu, 6. ožujka, bit će domaćin drugoplasiranoj ekipi sjeverne skupine. Drugi ligaški dio Lige za prvaka kreće odmah, 6. kolo se igra već 13. ožujka, a tad je Ragusa domaćin trećeplasiranom sastavu južne skupine, itd., itd., posljednje, 10. kolo, zakazano je 24. travnja.

U Ligi za prvaka je bitka za prva dva mjesta. Samo ona vode u doigravanje, tj. finale, koje se igra na tri pobjede. Pobjednik Lige za prvaka domaćin je u prvoj i trećoj utakmici finalne serije, te u eventualnoj petoj, majstorici, a drugoplasirani sastav Lige za prvaka bit će domaćin druge, te eventualne četvrte utakmice finala.

TRENUTNI POREDAK PRVE LIGE
Skupina Jug:
1. Ragusa 10/0, 2. Pula 5/3 (još gost Splita i domaćin Šibeniku), 3. Šibenik 4/2 (gost KAŽL-a, domaćin Splitu i gost Pule), 4. KAŽL 4/5 (domaćin Šibeniku), 5. Split 2/6 (gost Šibenika i domaćin Puli), 6. Zadar 0/10, skupina Sjever: 1. Medveščak 7/2 (gost FSV), 2. Trešnjevka 2009. 7/2 (gost Zagreba), 3. Mursa 5/4 (domaćin Zagrebu), 4. Zagreb 5/3 (gost Murse i domaćin Trešnjevci 2009.), 5. FSV 2/7 (domaćin Medveščaku), 6. Plamen Požega 1/9.
19. travanj 2024 21:37