StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/NBA

PORAZ HEZONJE Navijači Orlanda skandirali Westbrooku: 'MVP, MVP!!!'

30. ožujka 2017. - 12:00

Orlando Magic je sredinom treće četvrtine vodio s 21 koš razlike (72:51) protiv Oklahoma City Thundera, ali je na kraju poražen sa 114:106 nakon produžetka. Glavni krivac što je domaćin ostao praznih ruku je Russell Westbrook (slike su s prošlogodišnjeg gostovanja OKC-a u Orlandu), koji je za 41 minutu ubacio 57 koševa, imao 13 skokova i 11 asistencija. To je rekordni broj koševa u jednom triple doubleu u povijesti NBA-a. Westbrook je u nastavku postigao 36 koševa, 19 u zadnjoj četvrtini u kojoj je sedam sekundi prije kraja ubacio tricu za produžetak te 7 od 12 koševa gostiju u produžeku.

Westbrooku je ostvario 38. triple double ove sezone. U preostalih osam utakmica trebaju mu još tri da dostigne Oscara Robertsona koji drži NBA rekord s 41. triple-doubleom.

Mario Hezonja je protiv Thundera igrao 18 minuta: 4 koša (šut iz igre 2/5), 5 skokova, 2 asistencije. Prvi strijelac Magica bio je Evan Fournier s 24 koša, a prvi skakač Nikola Vučević sa 16 skokova. Orlando Magic je matematički ostao bez izgleda za plasman u doigravanje, koje neće vidjeti na Istoku ni Brooklyn, New York i Philadelphia. Doigravanje su na Istoku osigurali Cleveland, Boston, Washington i Toronto, a na Zapadu je to uspjelo već šestorici: Golden State, San Antonio, Houston, Utah, LA Clippers i Oklahoma. Na Zapadu doigravanje sigurno neće vidjeti Phoenix i LA Lakers.

Orlando Magic do kraja sezone ima odigrati još sedam utakmica. Prvo tri zaredom u gostima (Boston, Brooklyn i Cleveland), zatim dvije doma (Brooklyn i Indiana). Zadnje gostovanje je kod Chicaga, a sezona završava kod kuće kad u goste 13. travnja stiže Detroit

19. travanj 2024 20:52