StoryEditorOCM
KošarkaČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA

Ponos grada Dubrovnika: ‘Kad Ragusu žar ponese, dvorana se cijela trese, naših hrabrih cura svi se redom boje, sveti Vlaho čuvaj junakinje svoje!‘

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2022. - 22:21

Trenerica Raguse, legendarna košarkašica, Cvetana Matić je skočila u zrak, njena desna ruka Alma Majstorović se spremala učiniti isto, Ana Vrsaljko do nje također, Katarina Čagalj je pjevala od sreće, Ani Putica..., sve one, te ostale koje nisu bile u igri u posljednjim trenucima utakmice skakale su od sreće ispred klupe, a u terenu zagrljaji petorke koja je dočekala kraj utakmice u igri. Kad je sirena označila kraj, klupko radosti 'crvenih', a tuga 'žutih' (Plamen Požege).

Ragusa je obranila naslov prvaka Hrvatske. U teren je nakon pobjede u majstorici prvenstva utrčao i Tomislav Tabak, čelnik dubrovačkog kluba.  

Potom zagrljaji 'žutih' i 'crvenih' u očekivanju najsvečanijeg trenutka. Srebro oko vrata košarkašicama Plamen Požege, a zatim zlatne medalje oko vrata košarkašica Raguse. Tad je Čagalj, kapetanica 'crvenih', krenula prema Daniri Bilić Nakić, legendarnoj hrvatskoj košarkašici, jednoj od najboljih igračica svijeta 80-ih i 90-ih, koja je u svojim rukama držala pokal prvaka.

Čagalj ga je preuzela, te je ponovno zapjevala od sreće Ragusa. Carmen Miloglav je ponosno pokazivala zlatnu medalju. Dvije je uzela u Španjolskoj, dvije u Njemačkoj, sad treća u Hrvatskoj, i to sve tri sa svojom Ragusom. Iva Todorić je i dalje 'Miss 100 posto'. Mala iz Zmijavaca s Medveščakom je osvojila jedanaest trofeja, a s Ragusom (sva) tri. Nije izgubila niti jedno od ukupno 14 finala! Romana Stojanović 'luda' od sreće, kao i sve ostale...

I Ragusa je, kao i Iva, 'sto posto', i to u prvenstvu. Drugo finale. Drugi naslov.

Treći trofej u povijesti kluba (prvi je bio Kup) uzela je krenuvši s treće pozicije u doigravanje. Prvo je u polufinalu izbacila drugog nositelja (Medveščak), a u finalu prvog (Plamen Požegu).

Čestitke na adresu Raguse stižu sa svih strana.

Pjeva se ove večeri: 'Kad Ragusu žar ponese, dvorana se cijela trese...!'

image

Ragusa - prvak Hrvatske 2022. godine

Vlado Kos

image

Pobjednički zagrljaj, uspjele smo! - Alma Majstorović i Romana Stojanović

Vlado Kos
image

Sedmica Raguse - njezin sedmi trofej - ona je Carmen Miloglav, mala s Ilijine Glavice!

Vlado Kos
image

Slavi i Ana Vrsaljko

Vlado Kos
image

Kapetanica Katarina Čagalj je preuzela pokal iz ruku Danire Bilić Nakić

Vlado Kos

ZLATNE CURE

Ragusa je u sezoni 2021./22. odigrala 29 prvenstvenih utakmica. Ostvarila 23 pobjede i 6 poraza, u ligaškom dijelu 18/4, a u doigravanju za prvaka 5/2.

Igračice: Ana Vrsaljko (206 koševa / 15 utakmica), Carmen Miloglav (354 koša / 28 utakmica), Iva Todorić (434 koša / 28 utakmica), Katarina Čagalj (44 koša / 28 utakmica), Romana Stojanović (268 koševa / 26 utakmica), Nikolina Pavić (200 koševa / 28 utakmica), Ella Majstorović (121 koš / 27 utakmica), Tea Ivanišević (112 koševa / 18 utakmica), Ani Putica (168 koševa / 29 utakmica), Lucija Papić (5 koševa / 9 utakmica), Paula Mojaš (8 utakmica), Karla Lučić Raguž (1 utakmica), Inda Čustović (1 utakmica), Martina Kujundžić (98 koševa / 26 utakmica).

Trenerica: Cvetana Matić, pomoćna trenerica: Alma Majstorović.

image

Sreći nema kraja - pokal je i dalje u rukama košarkašica Raguse!

Vlado Kos
24. travanj 2024 07:06