StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA |

POBJEDA U DERBIJU KOLA Ragusa ostala u Puli bez Miloglav u 5. minuti, ali na kraju je sve za (dvadeset i) pet!!!

Piše Tonči Vlašić
28. studenog 2020. - 17:50
Ragusa slavi, i kad je problema bulikan u njenim redovima, i kad se usred utakmice susretne s novim, i to slavi u derbiju kola protiv prvog pratitelja u njegovom domu. Ostala je kod Pule vrlo rano bez pomoći reprezentativke Carmen Miloglav, međutim, uspjela je izboriti pobjedu, 68:57, a to je njezina 25. prvenstvena pobjeda u nizu. I dalje je onaj poraz upisan 16. ožujka 2019. godine od Trešnjevke u Zagrebu zadnji koji je doživjela u prvenstvu. Tu sezonu, 2018./19., zaključila je s dvije pobjede. Prošle sezone, koja, nažalost, nije odigrana do kraja, dobila je svih šesnaest utakmica, a sad ove sezone svih sedam, te je čvrsto zgrabila vrh južne skupine Prve hrvatske lige.

Ekipa trenerice Cvetane Matić će u drugom dijelu sezone, to je sad jasno, igrati u Ligi za prvaka.

PRVO POLUVRIJEME, PRVE DVIJE ČETVRTINE Pula je utakmicu otvorila tricom, a Katarina Čagalj je 46 sekundi prije kraja zaključila tricom prvu četvrtinu (19:16 za Ragusu), te je na taj način kapetanica nastavila svoj niz – 25. utakmica u nizu u kojoj je postigla najmanje jednu tricu. 

image
Katarina Čagalj (ex. Zarač), kapetanica Raguse foto: Tonči Vlašić


Iva Todorić je postigla prvih 8 koševa za Ragusu u Puli, prvih šest u nizu za vodstvo 6:3, a pogodila je i za 8:6. Zatim šest Romana Stojanović, te ubačaj Ane Vrsaljko za dva, plus trica kapetanice – to je 19 koševa Raguse u prvoj četvrtini. 

Zatim, nije išlo u napadu iz igre. Ragusa je prvo 8 koševa ubacila sa slobodnih bacanja (Vrsaljko pet od šest, Todorić dva od četiri, te Ani Putica jedan od dva). Tek nakon 6 miniuta i 47 sekundi igre u drugoj četvrtini prvi ubačaj iz igre. Pogodila je za vodstvo 29:28 kapetanica nakon čega je opet Vrsaljko bila na liniji slobodnih bacanja, i to bez greške (31:28 za Ragusu). Izjednačila je Pula tricom Ivane Đukić. Zatim je Vrsaljko pogodila iz igre, pa još jednom nakon čega je isto uspjela i Todorić te je Ragusa otišla na odmor sa šest koševa viška (37:31).

Na poluvremenu četiri igračice Raguse bez predaka (Stojanović 6 koševa, 3 skoka, asistencija i 2 ukradene lopte, Čagalj 5 koševa, 2 skoka i asistencija, Todorić 12 koševa, 2 skoka, 5 asistencija i 3 osvojene lopte, te Vrsaljko 13 koševa, 4 skoka i 2 osvojene lopte). Carmen Miloglav je izašla iz igre nakon 5 minuta i 43 sekunde. Problem s mišićem. Putica i Ella Majstorović su je mijenjale, te su se mijenjale.

image
Ana Vrsaljko (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Romana Stojanović (Ragusa) foto: Tonči Vlašić


DRUGO POLUVRIJEME, TREĆA I ČETVRTA ČETVRTINA Stojanović, Čagalj, Todorić i Vrsaljko su i dalje bile na visini zadatka. Vrsaljko 24 koša uz 8 skokova, Todorić je na kraju imala  14 koševa, 11 asistencija, 8 skokova i 4 osvojene lopte. Stojanović i Čagalj su postigle po 11 koševa. Stojanović 5 skokova i 6 asistencija, Čagalj je ubacila tri trice, a njezina sestra Matea Beletić jednu. Majstorović je postigla 4 koša uz 2 skoka, Putica imala 3 skoka... Stojanović, Todorić i Vrsaljko bez predaha. Odigrale su svih 40 minuta. Gotovo isto kao i kapetanica Čagalj (38 minuta i 21 sekundu). 
24. travanj 2024 13:12