StoryEditorOCM
KošarkaEUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA

POBJEDA I DVA PORAZA U SKUPINI Protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala?

8. srpnja 2019. - 20:27
Nisu hrvatske košarkašice uspjele iznenaditi Italiju u zadnjem kolu natjecanja u skupini 'A' na Europskom juniorskom prvenstvu za igračice do 18 godina, koje se igra u Sarajevu, te ostvariti drugu pobjedu i tako čak doći u prililiku da budu pobjednice skupine. Ovako su ostale na jednoj pobjedi, koju su ostvarile jučer kad su sa 75:55 nadigrale Belgiju, a doživjele drugi poraz. Prvo su na startu, u subotu, izgubile od Njemačke, braniteljica naslova, sa 75:48, a sad od Italije s 80:60.

Naše sad čekaju kako će završiti posljednji ogled u skupini između Njemačke i Belgije. Ukoliko Njemačka bude uspješnija, tada je Hrvatska treća u skupini 'A' te će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane reprezentacije skupine 'B', a ukoliko slavi Belgija tada će se zatvoriti krug u kojem će se naći Hrvatska, Njemačka i Belgija s po pobjedom i dva poraza (međusobno svi pobjeda i poraz). Tada sve ovisi s koliko će razlike dobiti Belgija Njemačku.

U ovom trenutku se ne zna ni poredak u skupini 'B' s kojom se u osnimi finala 'križa' skupina 'A'. Uoči zadnjeg kola Mađarska ima 2/0, Rusija i Srbija po 1/1, a Bjelorusija 1/1, a u zadnjem kolu igraju Mađarska i Srbija te Rusija i Bjelorusija.

Dubrovkinja Ana Haklička, koja je bila jedna od junakinja pobjede protiv Belgije, i protiv Italije je počela utakmicu. Igrala je 12 minuta. Nije šutirala. Imala je skok i asistenciju. Vrlo brzo je upala u probleme s osobnim pogreškama. Naše su izgubile previše lopti (34), gotovo duplo više nego Italija...

Sutra je slobodan dan na EP-u, a utakmice osmine finala igraju se u srijedu, 10. srpnja.

FOTO Ana Haklička (Hrvatska, dres s brojem 8) protiv Italije u 3. kolu natjecanja u skupini 'A' Europskog prvenstva za košarkašice do 18 godina
SKUPINA 'A'
Rezultati, 1. kolo: Italija - Belgija 72:53, Hrvatska - Njemačka 48:75; 2. kolo: Njemačka - Italija 36:58, Hrvatska - Belgija 75:55, 3. kolo: Belgija - Njemačka (18.30 sati), Hrvatska - Italija 60:80.

Poredak: 1. Italija 3/0, 2. Njemačka (utakmica manje) 1/1, 3. Hrvatska 1/2, 4. Belgija (utakmica manje) 0/2.

23. travanj 2024 20:09